Türkmenistan’da Türk kahvesi tanıtıldı

Türkmenistan’da Türk kahvesi tanıtıldı

Türkmenistan’da 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.Başkent Aşkabat’taki Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen...

AŞKABAT (AA) - Türkmenistan’da 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Başkent Aşkabat’taki Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, basın mensupları ve çok sayıda Türkmen katıldı.

Etkinlikte konuşan Büyükelçi Oral, 500 yıllık tarihe dayanan Türk kahvesi kültürünü tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Oral, Türk kahvesinin, lezzeti ve yapılış biçiminden öte anlam taşıdığını belirterek, “Türk kahvesi aslında dostlukları geliştiren, misafirliklerin eşlikçisi olan, arkadaşlıkları pekiştiren çok derin bir kültür. Türk kahvesi dediğim gibi bu tarz bir araya gelişlerin, kaynaşmaların, sıcak ilişkiler kurmanın yanında güzel bir eşlikçi.” dedi.

Türk kahvesi kültürünü tanıtmaya devam ettiklerini aktaran Oral, "Amacımız zaten aynı kökten geldiğimiz, aynı kültürü paylaştığımız Türkmen kardeşlerimize kahve kültürünü de ortak değerlerimiz arasında bu kültürümüzün bir parçası olarak tanıtmak, yaygınlaştırmak ve aramızda yeni bir bağ kurmak. Türk kahvesi Türkmenistan’da ne kadar çok tanınırsa, ne kadar çok içilirse ve bizim yaşadığımız gibi o dostlukları, arkadaşlıkları, kardeşlikleri pekiştiren bir fonksiyon bir rol üstlenirse biz o kadar memnun oluruz." diye konuştu.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Türk kahvesinin yanı sıra lokum da ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.