TÜRKPA gözlemci heyeti Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nizamhocayev'le görüştü

TÜRKPA gözlemci heyeti Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nizamhocayev'le görüştü

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) gözlemci heyeti, 24 Ekim Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerini izlemek...

TAŞKENT (AA) - Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) gözlemci heyeti, 24 Ekim Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerini izlemek üzere bulunduğu Özbekistan'da, Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Zayniddin Nizamhocayev ile görüştü.

MSK'den yapılan açıklamaya göre, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker ve TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er’in de aralarında bulunduğu TÜRKPA gözlemci heyeti, cumhurbaşkanı seçimlerini izlemek üzere geldiği başkent Taşkent'te, MSK'yi ziyaret ederek Başkan Nizamhocayev ile bir araya geldi.

Görüşmede Nizamhocayev, Özbekistan'da yapılacak cumhurbaşkan seçimiyle ilgili TÜRKPA heyetine bilgi verdi.

AK Parti Karaman Milletvekili Şeker de 2008 yılında kurulan TÜRKPA'nın, 2010 yılından bu yana üye ülkelerdeki seçimleri izlemeye başladığını anımsattı.

Özbekistan'da 2019’da parlamento seçimlerinde ilk kez gözlemci olarak yer aldıklarını aktaran Şeker, ülkede ikinci kez gözlemcilik misyonunu yerine getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.