Türküler Tuzla’da dile geldi

Türküler Tuzla’da dile geldi

Programda Tuzla Belediyesi Halk Müziği Topluluğu, Türkü Söylemek Lazım programını 2010 yılının en iyi programı olarak seçti. Gecede, Türk Halk Müziğinden birçok eser seslendirildi.

TRT Avaz ve TRT Müzik ekranlarında her hafta canlı yayınlanan “Türkü Söylemek Lazım” programı İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde yapıldı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çok sayıda Tuzlalının katıldığı programda, konuk sanatçı Orhan Hakalmaz birbirinden güzel türküler seslendirdi.

TRT ekranlarından her Cuma akşamı canlı yayınlanan TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Emine Ata ve TRT İzmir Radyosu Sanatçısı Ali Çakar’ın sunduğu Türkü Söylemek Lazım programı Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde İdris Güllüce Kültür Merkezinde düzenlendi

TRT sanatçıları; Selma Geçer, Merve Kayacan, Azmi Saral, Elif Avcı, TRT Sanatçısı ve Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Mustafa Arı ve Orhan Hakalmaz’ın konuk sanatçı olarak katıldı.

Türkülerin geçmişten günümüze taşınan en büyük kültürel değerlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı “Bu değerlerimizi yaşatmaya imkan sağlayan sanatçıları desteklemek bizim boynumuzun borcu. Yaptığı atılımlarla sadece ülkemizin değil, dünyanın saygın yayın kuruluşları arasında yer alan TRT, geçmişle bugünün kucaklaşma imkanı sağlamış, tüm Türkiye’yi sarmalayan, ilkeli, güvenilir programlar yapmaktadır. Bu programlardan biri olan “Türkü Söylemek Lazım” adlı programı Tuzla’da ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Program sonunda Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Başkan Yazıcı Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 2010 yılının en iyi müzik programı seçilen Türkü Söylemek Lazım sanatçılarına plaket ve çiçek takdiminde bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.