Turla dön Cim Bom!

Turla dön Cim Bom!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında, Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad ile karşılaşacak.

Başkentte Omladinski Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ. 18:00'de başlayacak. Karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Daniel Stalhammar yönetecek. Stalhammar'ın yardımcılıklarını Henrik Andren ve Per Brogevik yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Magnus Ahlsen.

NTV'den naklen ekranlara gelecek mücadeleyi ayrıca Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden an be an takip edebilir ve bu heyecana ortak olabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ilk maç 2-2 berabere sona ermişti. Galatasaray, her türlü galibiyetin yanısıra 2-2'nin üstünde alınacak her türlü beraberlik sonucunda turu atlayan taraf olacak. OFK Belgrad ise Golsüz beraberlik, 1-1 ve her türlü galibiyetle turu atlayan taraf olacak. Normal süre 2-2 berabere sona ererse maçta 15'er dakikadan iki uzatma devresi oynanacak. Denge yine bozulmazsa tur atlayan tarafı penaltı atışları belirleyecek.

Sarı Kırmızılı ekipte, sakat olan Milan Baros ve adı UEFA listesinde yer almayan Elano kadroda yer almazken, sakatlığı düzelen Lorik Cana kadroda yer aldı.

13 deplasman, 1 yenilgi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan'ın OFK Belgrad takımına konuk olacak Galatasaray'ın, Avrupa'da deplasman korkusu yok.

Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalarak tur avantajını OFK Belgrad'a kaptıran Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 deplasman maçında sadece 1 yenilgi aldı.

Avrupa kupalarında 2007-08 sezonu UEFA Kupası 3. turunda Bayer Leverkusen'e karşı 21 Şubat 2008 tarihinde 5-1 gibi farklı bir skorla yenildikten sonra 622 gün yenilgi  yüzü görmeyen Galatasaray, geride kalan sezonda UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu'nda liderliği garantiledikten sonra eksik kadrosuyla çıktığı maçta Avusturya'nın Sturm Graz takımına 1-0 mağlup oldu.

Deplasmanda, iyi bir istatistik yakalayan Galatasaray, son 13 dış saha maçının 7'sini kazanırken, 1 kez yenildi, 5'ini ise eşitlikle tamamladı. ''Cim Bom'', son 13 deplasman maçında rakip filelere 25 gol gönderdi ve kalesinde ise 11 gol gördü.

235. sınav

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş açında Sırbistan'ın OFK Belgrad takımına konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 235. maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 68, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 234 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 234 maçta 89 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 326 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 333 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LER

OFK BELGRAD
Saranov
Mijatovic
Nikolic
Rodic
Kecojevic
Petkovic
Triunovic
Krstic
Markovic
Simic
Milic

GALATASARAY
Aykut Erçetin
Sabri Sarıoğlu
Lucas Neill
Servet Çetin
Hakan Balta
Lorik Cana
Barış Özbek
Juan Pablo Pino
Arda Turan
Serdar Özkan
Mehmet Batdal

STAT: Omladinski
SAAT: 18:00
HAKEM: Daniel Stalhammar (İsveç)
YAYIN: NTV

Sırplar ters geliyor

Avrupa Kupalarında Sırp takımları ile 5 kez karşılaşan Galatasaray, bu 5 maçta 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak hiç galip gelemedi. Galatasaray, Sırp takımları ile evinde oynadığı 3 maçta da berabere kalırken, deplasmanda oynadığı 2 karşılaşmayı ise kaybetti.

1979-80 sezonunda Kızılyıldız ile UEFA Kupası 1.turunda eşleşen sarı kırmızılı takım, evinde golsüz berabere kaldığı rakibine deplasmanda 3-1 mağlup olarak elenirken, 1989-90 sezonunda yine UEFA Kupası 1.turunda eşleştiği Kızılyıldız ile sahasında bu kez 1-1 berabere kalmış ve deplasmanda 2-0 yenilerek elenmişti.

Galatasaray bu sezon da UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turu ilk maçında sahasında OFK Belgrad takımı ile 2-2 berabere kaldı.

Arda Turan tüm takıma bedel

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turundaki rakibi OFK Belgrad takımının transfermarkt.de sitesine göre toplam değeri 11.650.000 Euro olurken temsilcimiz Galatasaray 106.400.000 Euro değerinde bulunuyor.

Rakibinin nerdeyse 10 katı daha pahalı bir kadroya sahip olan Galatasaray'da kaptan Arda Turan 16.000.000 Euro'luk değeriyle tek başına rakip takımı geride bırakmış oldu. 


SPORX VE AJANSLAR

Etiketler :