Turnuva Panzer'in işi! 4-0

Turnuva Panzer'in işi! 4-0

2010 Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Almanya, Avustralya'yı 4-0'lık skorla bozguna uğrattı.

Almanya, Avustralya'yı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek dev organizasyona müthiş bir başlangıç yaptı. Durban'daki 69 bin kapasiteli Moses Mabhida Stadyumu'nda oynanan ve ilk yarısı da Panzerlerin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri 8. dakikada Podolski, 27. dakikada Miroslav Klose ve 68. dakikada Thomas Müller ve 70. dakikada Cacau'den geldi.

 

Avustralya'nın yıldız isimlerinden olan Tim Cahill 56. dakikada Bastian Schweinsteiger'e yaptığı faul sonrasında doğrudan kırmızı kartı gördü ve oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetle grup liderliğini de eline geçiren Almanya 3 puan ve +4 averajla rakiplerine de gözdağı vermiş oldu.

Grubun oynanan diğer maçında ise Gana, Sırbistan'ı 1-0 mağlup etti.

Maçın başından sonuna kadar rakibine büyük üstünlük kuran Almanya, attığı 4 golün dışında sayısız net fırsattan da yararlanamadı. Avustralya ise çok dağınık bir görüntü sergilediği maçta farktan kurtulamadı.

Avustralya'da, Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Lucas Neill'in ilk 11'de başladığı maçta, Harry Kewell ve Antalyasporlu Jedinak yedekler arasında yer aldı. Sakatlığı bulunan Kewell, Almanya karşısında sahaya çıkamazken, Jedinak 74. dakikada Emerton'un yerine oyuna dahil oldu.

Almanya'da ise Türk asıllı oyunculardan Mesut Özil ilk 11'de sahaya çıkarken, Serdar Taşçı forma şansı bulamadı.

MESUT ŞOV YAPTI...



Avustralya ile Almanya'nın oynadığı maçta sahanın en iyi isimlerinin başında Mesut Özil geldi. Hareketli oyunu, müthiş pasları ile maça damga vuran Mesut, gol atmamasına karşın, yaptığı bir asist ve ortaya koyduğu futbol ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Löw'ün de güvenini boşa çıkarmayan Mesut, 73. dakikada alkışlar arasında yerini Mario Gomez'e bıraktı.

MİLLİ GOLCÜ PODOLSKİ...
Almanların Dünya Kupası'daki en büyük gol silahlarından biri olan Podolski, Güney Afrika'da takımının ilk golünü atan isim oldu. 8. dakikada hızlı gelişen Almanya atağında, Mesut Özil'in şık ara pasında, Thomas Müller ceza sahasında topla buluştu, yerden içeriye kestiği topa Podolski gelişine çok sert vurdu, kaleci Schwarzer'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu. Podolski milli takımdaki iyi futbolunu Güney Afrika'da da sürdürdü. 1-0.

ÖNCE ŞAŞIRTTI, SONRA AFFETTİRDİ...
Panzerleri, Avustralya karşısında rahatlatan gol 27. dakikada Miroslav Klose'den geldi. Klose yine kafa ile klasik gollerinden birine imza attı. Bu golden 3. dakika önce kaleye bir kaç metreden inanılmaz bir pozisyonu harcayan Klose, attığı golle bir anlamda kendini affettirmiş oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Philp Lahm, ceza sahasına çok iyi bir orta kesti, kaleciden önce topa hareketlenen Klose, kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 2-0.

 

ÜÇÜNCÜ GOL MULLER'DEN...
Almanya, 10 kişi kalan rakibi karşısında üçüncü golünü 68. dakikada Müller ile buldu. Yine hızlı gelişen bir Almanya atağında ceza sahası içinde topla buluşan Müller, dönerek sert vuru, direğe de çarpan top ağlara gitti. 3-0.

İKİ DAKİKA SONRA ATTI...
Almanya'nın 4. golü 70. dakikada Cacau'dan geldi. Oyuna 68. dakikada Klose'nin yerine dahil olan Cacau, yalnızca 2 dakika sonra golünü attı. Bu dakikada Mesut Özil, sol kanattan ceza sahasına girdi, penaltı noktası üzerindeki Cacau'nun önüne yerden al da at dercesine bir pas attı. Cacau'da düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 4-0.

LUCAS NEILL NE YAPSIN!



Galatasaray'ın Dünya Kupası'ndaki temsilcilerinden olan Avustralya kaptanı Lucas Neill, takımının en iyi isimlerinden biriydi ancak mağlubiyeti engelleyemedi. Akın akın gelen Almanya atakları karşısında savunmada ayakta kalan isim olan Neill, yerinde müdahaleleri ile farkın daha fazla açılmasını önledi.

Neill, 31. dakikada gelişen atakta Mesut Özil'in kalecinin üzerinden aşırttığı topu, kaleye girmek üzereyken son anda çevirerek mutlak bir golü de önleyen isimdi.

GRELLA ETKİSİZDİ...
Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Avustralyalı Grella, ilk 11'de başladığı mücadelede çok etkisiz bir görüntü sergiledi. İlk yarıda sahada olan Grella, topla da çok az buluşabildi. Etkisiz bir futbol sergileyen Grella, ikinci yarıda sahada yoktu ve yerini Holman'a bıraktı. 

İLK 11'LER

ALMANYA

1-Manuel Neuer
3-Arne Friedrich
17-Per Mertesacker
16-Philipp Lahm
14-Holger Badstuber
6-Sami Khedira
7-Bastian Schweinsteiger
8-Mesut Ozil
13-Thomas Mueller
10-Lukas Podolski
11-Miroslav Klose

AVUSTRALYA
1-Mark Schwarzer
2-Lucas Neill
3-Craig Moore
11-Scott Chipperfield
8-Luke Wilkshire
16-Carl Valeri
5-Jason Culina
13-Vince Grella
7-Brett Emerton
4-Tim Cahill,
19-Richard Garcia


sporx

Etiketler :