Tüsiad Başkanı Boyner konuştu

Tüsiad Başkanı Boyner konuştu

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ümit Boyner TÜSİAD üyelerine Başkan olarak ilk konuşmasını yaptı. Birlik mesajları veren Boyner AB'ye üyelik sürecinin hafife alındığını söyledi. Boyner şunları söyledi:

 

 Geleceği doğru kurabilmek için tarihi de doğru bilmek gerekir. TÜSİAD'ın geleceğini planlamak ve 10 yılına ışık tutacak araştırmalar çalışmalar yapmak zorundayım... Topluluğu kurum yapan bu alt yapıdır...Saydam ve hesap verebilir bir yapı... TÜSİAD cesaretiyle yalnızca kendisiyle yarışıyor. Şubat ayında 2010 ve 2011 programımızı sunacağız...  

Küresel kriz sonrası dönem rakabet savaşının hızlanacağı bir dönem. Rekabetçiliğe ve inovasyona önem vereceğiz. İşsizliği azaltacak düzenlemelere yer vereceğiz... TÜSİAD'ın devletten talebi yalnızca siyasi iktidardır.AB'ye üyelik sürecindeki çalışmalar çok ucuz. AB hayalinin zor gösterilmesini kabul etmiyoruz..

AB süreci gerilere düştükçe demokratik evrimimiz yavaşlıyor. Türkiye'nin demokrasi mücadelesine de ihtiyaç var... Niçin birinci lige çıkamıyoruz. konuşmuyor bağırıyoruz. Gerçeklerle yüzlekşmek yerine komplo üretiyoruz. Hepimiz huzura hasretiz. Gençlerin canının daha güvende hissetmesini istiyoruz.. Sorunlarımızı çözmeye çalışırken çok hızlı gidiyor.

TÜSİAD'a iki kez kadın başkan seçerken töre cinayetlerini unutabilir miyiz? Türk toplumu ile daha sıkı irtibatta bir TÜSİAD hayal ediyorum. Özel dönemden geçen özel bir ülke kuracağız.

Türkiye'nin varlıklıkları yoksulları bırakıp koşamaz... Yüzde 10'luk seçim barajı hemen kaldırılsın... Yeni bir atılım dönemine giriyoruz. Türkiye bugüne kadar bu kurumdan yararlandı. Bundan sonra da istifade edecektir.

YENİ BAŞKAN BOYNER VE YÖNETİMİ

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği 40. Olağan Genel Kurulu'nda yeni başkanını seçti. Eski Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ üç yıl yaptığı görevini Ümit Boyner'e bıraktı. Boyner'ın eşi de Cem Boyner'de başkanlık yapmıştı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) yeni yönetim kurulu seçimi tamamlandı.
TÜSİAD 40. genel kurulunda gerçekleştirilen seçimlerde 200 üye oy kullanırken, 2 geçersiz oya karşılık 198 üyenin oyuyla, Ümit Boyner, Lucien Arkas, Mehmet Ali Aydınlar, Cansen Başaran Symes, Tayfun Bayazıt, Haluk Dinçer, Erman Ilıcak, Ali Kibar, Volkan Vural ve Muharrem Yılmaz'dan oluşan yeni yönetim kurulu seçildi.

Genel kurulun divan başkanı Sedat Aloğlu, seçim sonuçlarını duyurduğu konuşmasında, ''Yönetim Kurulu, zaten 2 aylık bir süreç içerisinde oluştu. Bu dönem içerisinde kendi aralarındaki görev bölümlerini de önceden bir anlamda oluşturmuşlardı. Bu görev bölümü ve başkan seçme konusu en kısa şekilde halloldu. Kendi aralarında yaptılar ve bu şekilde önümüzdeki 2 yıl TÜSİAD'a ülkeye, hizmet verecek olan Yönetim Kurulu belirlenmiş oldu'' ifadelerini kullandı.

Haber7 

Etiketler :