TÜSİAD’ın dini imanı para

TÜSİAD’ın dini imanı para

TÜSİAD’a bir tepki de eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel’den geldi. Vakit’e konuşan Güzel, TÜSİAD’ın ikili oynadığını söyledi.

Güzel: TÜSİAD’ın dini imanı para

 

Referandumda hangi cephede yer alacağını açıklamasa da ‘hayır’ cephesine yakın duran ve Başbakan’ın tepkisini çeken TÜSİAD’a bir tepki de eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel’den geldi. Vakit’e konuşan Güzel, TÜSİAD’ın ikili oynadığını söyledi.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

“TÜSİAD’ın anayasa değişiklik paketine yönelik tutumu oportünizmin en somut örneğidir” diyen Güzel, “TÜSİAD, 2001 referandumunda TOBB ile birlikte boy boy gazete ilanları verip anayasa değişikliği için ‘evet’ kampanyası yaptı. O zaman bunu yapanlar şimdi tarafsızlıktan söz ediyorlar. İkili oynuyorlar. Taraf açıklamayarak akıllarınca CHP’ye de gül uzatıyorlar. ‘Olur ya, bizim Gandi bir yerlere gelir neyim de biz de faydalanırız’ hesabı içindeler. Bunların dini imanı paradır. İlke yoktur. Millet ve demokrasi ikinci plandadır. TÜSİAD’a baskı filan da yoktur. Başbakan eleştirdi diye konuyu başka taraflara çekme gayreti çok çirkin bir yaklaşımdır. Baskı yapan taraf TÜSİAD’ın kendisidir. TÜSİAD sergilediği tutum ile kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyin öneminin olmadığını da ortaya koymuştur” dedi.

MHP HATTA CHP YAPSAYDI DA ‘EVET’ DERDİM

Halk oylamasının partiler üstü olduğunu vurgulayan Güzel, “Bu referandumu benim önüme MHP hatta CHP dahi koysa ‘evet’ derdim. Çünkü yapılan anayasa değişiklikleri demokrasiyi genişletirken, insan haklarının güçlenmesine yol açıyor, yargının da bağımsızlaşmasını kuvvetlendiriyor. Tabii jüristokrasinin kalesi yıkılırken, sosyal değişimi de beraberinde getiriyor. Sonra mevcut anayasa darbecilerin anayasası… Bu anayasanın değişimine elbette ‘evet’ diyeceğim. Demokrasiden, değişimden, modernleşmeden yana olanları da ‘evet’ oyu kullanmaya çağırıyorum. Halkın irfanı galip gelecek ve referandum en az yüzde 60’lık ‘evet’ oylarıyla neticelenecektir” diye konuştu.

Vakit-

 

Etiketler :