Tutuklu gazetecilere destek eylemi

Tutuklu gazetecilere destek eylemi

Beşiktaş'ta bir araya gelen bir grup gazeteci, tutuklu gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın serbest bırakılması için eylem yaptı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliye Binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişi geçtiğimiz günlerde gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın serbest bırakılması için eylem yaptı. Aralarında editör, haber spikeri, muhabir ve bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu gazetecilerin eylemine Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Özgür Gazeteciler Platformu üyeleri de destek verdi. Gazeteciler, iki hafta önce gözaltına alınarak tutuklanan meslektaşları Nedim Şener ile Ahmet Şık'ın bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Ellerinde taşıdıkları meşalelerle alkış tutup 'Ahmet Nedim onurumuzdur', 'Dokunan yansa da dokunacağız', 'Ahmet çıkacak yine yazacak' şeklinde slogan atan gazeteciler, tutuklu meslektaşları için destek mesajları verdiler. Protestocu gazeteciler daha sonra basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Güventürk Görgülü, "Ahmet'in arkadaşları olarak Ahmet'in serbest bırakılmasını istiyoruz. Onlar serbest kalana dek sokakta olacağız ve meşalelerimizle gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Turgut ise pazar günü Ankara'da üçüncü büyük yürüyüşün gerçekleştirileceğini ve Gazetecilere Özgürlük Platformu'nun yarın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ile Bülent Arınç ile tutuklu gazetecilerin durumuyla ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi. Turgut, "AK Parti'nin yeni demokrasisi basına yeni baskılar getirecek. Yeni TCK değişiklik tasarısıyla şurada yaptığımız eylemin ardından hepimiz cezaevine gönderileceğiz. Baskılar artarak sürüyor. Bizim eylemimiz de artarak sürecek. Yılmadık, yılmayacağız" dedi.


Eyleme 1 yaşındaki kızıyla gelerek destek veren eylemcilerden Derya Divrikligül de, "Biz bu ülkede derin devletin olduğuna inanan, bilen, gören insanlarız. Bu derin devletin ortadan kaldırılmasını savunan insanların cezaevlerine gönderilmesi bizi yeterince üzdü. Biz yargısız infazların, işkencelerin ortadan kaldırılmasını basına yönelik baskıların bertaraf edilmesini savunan insanlarız. Cezaevlerindeki arkadaşlarımıza destek veriyoruz" diye konuştu.

Protestocu gazeteciler yaptıkları açıklamaların ardından buradan ayrıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :