Tutuklu vekiller üzerinde 4 parti anlaştı

Tutuklu vekiller üzerinde 4 parti anlaştı

TBMM Başkanlığı: 'Görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Çiçek, ''Sorun yasal zeminde çözülecek'' dedi.

Çiçek'in davetiyle toplantıya CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan katıldı.

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

'SORUN YASAL ZEMİNDE ÇÖZÜLECEK'

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda muhalefet partisi grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmede, “Sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldığı” bildirdi.

TBMM Başkanlığı, görüşmeden sonra yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Hasip Kaplan, tutuklu milletvekillerinin durumlarını değerlendirmek üzere bugün saat 9.30'da bir araya geldiler.

Yapılan görüşmelerde sorunun siyaset malzemesi yapılmadan 4 parti grubunun mutabık kalacağı bir şekilde yasal zeminde çözümlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.