Tüyler ürperten yeni gelişme

Tüyler ürperten yeni gelişme

Albay Temizöz'ü suçlayan Pökön çifti, 1994'te tanık oldukları olayı anlattı: İbrahim Daniş'i öldürüp cesedini bir bodrumda patlattılar.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde jandarma komutanı olarak görev yaptığı 1993-95 yılları arasında 20 kişinin kaçırılıp işkence edilerek öldürülmesi talimatını verdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Kayseri Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ile birlikte yargılanan 6 sanıklı davada, yeni tanıklar ortaya çıktı. Talimatla ifade veren karı kocanın, iddianamedeki İbrahim Danış cinayetiyle ilgili anlatımları tüyler ürpertti. Albay Cemal Temizöz ile eski Cizre Belediye Başkanı, korucubaşı Kamil Atağ, oğlu Temer Atağ, PKK itirafçıları ve JİTEM tetikçileri Abdulhakim Güven, Hıdır Altuğ ve Adem Yakın'ın yargılandığı Diyarbakır'daki davada, Cizre Başsavcılığı'na ifade veren Asker ve Rabia Pökön adlı karı koca, Temizöz iddianamesinde yer alan 20 cinayetten İbrahim Daniş'in öldürülüşüne bire bir tanık olduklarını söylediler. Karı koca ifadelerinde, Daniş'in şu anda Temizöz ile birlikte yargılanan korucu Temer Atağ tarafından 3 kurşunla öldürüldüğünü iddia ettiler.

 TEMER ATAĞ 3 EL ATEŞ ETTİ

1994'te meydana gelen olayda, sabah 05.00- 06.00 sıralarında asker ve korucuların komşularının evinin bahçesine geldiğini anlatan Pökön çifti, "Gelenlerin arasında Cemal Yüzbaşı (Temizöz), Kamil Atağ, Kamil Saçan, Temer Atağ ve Kamil Saçan'ın oğulları da vardı. Yanlarında mahalleden tanıdığımız, sıvacı İbrahim Danış'ı dövmeye başladılar. İbrahim'in yanında da ismini sonradan öğrendiğim Mahmut adlı kişi de vardı. Öğrendiğimize göre Mahmut, İbrahim'i şikâyet etmiş. Çünkü ona dokunmuyorlardı. İbrahim'in elleri arkadan bağlıydı. Temer Atağ kalaşnikofla İbrahim'e 3 el ateş etti. İbrahim doğrulmaya çalışarak yalvarıyordu" dedi. Kamil Atağ'ın babasının PKK tarafından öldürülmesi üzerine korucu olan oğlu Temer Atağ'ın da, "PKK'lı gerekçesiyle" İbrahim Daniş'i vurduğunu öne süren Pökön çifti, "Tamer Atağ, daha sonra elini İbrahim Daniş'in vücudundan akan kana batırdı ve babasına göstererek, 'bak senin babanın intikamını aldım' dedi. Sonra itirafçı Adem Yakın ile Abdulhakim Güven sivil kıyafetle ve ellerinde bir mayınla geldiler. İbrahim Daniş'i sürükleyerek bodruma indirdiler. 5 dakika sonra mayın patladı. İbrahim Daniş'in kafası parçalanmış, parçaları bizim evin avlusuna kadar gelmişti. Daha sonra cesedin parçalarını toplayarak bir traktöre koyup götürdüler" diye konuştu.

Tutanakta farklı yer aldı

Tutanaklarda İbrahim Daniş'in PKK sığınağını göstermek için bir bodrum katına indirildiği sırada, tuzaklanmış mayının patlamasıyla öldüğüne dair tutanak tutulduğu ortaya çıktı. Ancak iddianamede Daniş'in, örgüte yardım ettiği gerekçesiyle, Temizöz'ün emri üzerine öldürüldüğü yer alıyor.

 

Etiketler :