Tuzla'da Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle fidan dikim işlemi yapıldı.

Tuzla'da Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle fidan dikim işlemi yapıldı.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tuzla Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 1500 fidanı toprakla buluşturdu. Belediyeden yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tuzla Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 1500 fidanı toprakla buluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, fidan dikimine Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi minikleri, ile Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri katıldı.

Programda, Akfırat Mahallesi'ndeki 16 bin metrekarelik alana Tuzla Belediyesi tarafından üretilen 1500 fidan dikildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Yazıcı, çocuklara bırakacakları dünyayı güzelleştirdiklerini, sürdürülebilir bir dünya oluşturmak istediklerini kaydetti.

Programa şehit aileleri ve gazilerin de katıldığını vurgulayan Yazıcı, "Bir insanın, insanlık adına verebileceği en önemli şey canıdır. Canını bu millet için feda etmiş şehitlerimizin aileleri buradalar. Yine o uğurda yola çıkmış ama gazi olmuş gazilerimiz burada. Bu çok anlamlı bir şey. Çocuklarımız buradalar. Onların geleceği için buradayız." ifadelerini kullandı.

"Ağaç yaşken eğilir" atasözünü hatırlatan Yazıcı, alternatif enerji kaynaklarına yönlendirme konusundaki çalışmaların çocuk yaşta başlaması gerektiğinin altını çizdi.

Program kapsamında dikilen fidanların altına şehit ve gazilerin isimlerinin yazılı olduğu plakalar konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.