Tuzladaki patlamada örgüt şüphesi

Tuzladaki patlamada örgüt şüphesi

Tuzla'daki bir parkta meydana gelen patlamada1'i kadın 2 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polis ekipleri, patlamanın meydana geldiği İçmeler Çocuk Parkı içerisinde inceleme başlattı. Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, parkta delil topladı.

Kimlikleri belirlendi

Tuzla Devlet Hastanesini yakınındaki parkta meydana gelen patlamada yaralanan 2 kişinin kimlikleri belirlendi.

Alınan bilgiye göre, İçmeler Kuru Parkı'nda meydana gelen patlamada Gülizar Turhan ile Mazlum Singil adlı kişilerin yaralandığı belirlerdi.

Turhan'ın Tuzla Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı, durumunun ağır olduğu bildirilen Singil'in ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Patlamanın sebebinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Örgüt bağlantısı tespit edildi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla'da bir parkta meydana gelen patlamanın hafif düzenekte ses bombası olduğunu açıkladı. Patlamayla ilgili yaralanan 2 kişinin terör örgütü bağlantısının tespit edildiğini belirten Vali Mutlu, olayın canlı bomba olmadığını ifade etti. Esenler Belediyesi'nin 23 Nisan karnavalına gelişi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Mutlu, patlamanın canlı bomba değil, hafif düzenekte hazırlanmış ses bombası olduğunu söyledi. Hastanede tedavileri devam eden yaralı 2 kişinin de terör örgütüyle bağlantılarının tespit edildiğini açıklayan Mutlu, "Muhtemelen bir yere götürüp atacaklardı. Saat 09.15 sıralarında bugün Tuzla ilçemizde bir parkta biri kadın 2 kişinin üzerlerinde bir bomba patladı. Bomba dememiz çok doğru değil. Hafif nitelikte tesiri az, muhtemelen kendi imal ettikleri bir patlayıcı. Dolayısıyla bunu bir bomba vasfında değerlendirmemek gerekiyor. Zaten el ve ayaklarından yaralandıklarını görüyoruz. Kesinlikle parça tesirli diyebiliriz. Bir ses bombası şeklinde düşünebiliriz. " dedi.

Şahısların üzerinde yapılan değerlendirmede kimlik üzerinden de terör örgütü ile ilgili bağlantısı kayıtları daha önceden olduğunu açıklayan Vali Mutlu, "Önceden yapılan tespitlerde ve çalışmalarda bir örgüt kaydı da var. Bunu hafif düzenekli bir bomba olarak değerlendirmek gerekir, canlı bomba olarak değerlendiremeyiz. Böyle olsaydı üzerlerindeki bombanın patlaması sonucu her ikisinin de olay yerinde yaşamını yitirirdi. Bombayı bir yerlere bırakacaklardı. Bugünlerde gördüğünüz pek çok yerdeki ufak hasarlı patlayıcı eylemleri görebiliyorsunuz. Bu nitelikte bir patlayıcı yani çok ağır tesirli bir patlayıcı değil. Çünkü parkta oturdukları yerde üzerlerinde patlıyor, patlama sonucunda da sadece el ve ayaklarından yaralanıyorlar. " şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.