Tüzmen, AK Parti'yle fena ters düştü

Tüzmen, AK Parti'yle fena ters düştü

AK Parti'de yeni dönemde aday olamayan ve CHP Lideri ile dürüstlük polemiğine giren Kürşat Tüzmen, AK Parti'nin Kürt açılımına 180 derece ters düştü:

"Anayasada 'tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet' konularında değişiklik yapılmamalı. 'Türkiyeliyim' yok arkadaş. 'Türküm' diyecek arkadaşlarımız, bunu öğrenecekler. O zaman hepsine saygılar sunacağız, başarılar dileyeceğiz" dedi.

13. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası'nda dalış yapmak için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Tüzmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tüzmen bir gazetecinin Anayasa değişikliği hakkındaki sorusuna, "Ay yıldızlı bayrak, Türk bayrağıdır. Bunun adı Türk bayrağı. Bu kelimeyi bazen Meclisin içerisinde söylemekten kaçınanlar olmuştur. Ben, onları ikaz etmişimdir. 'Türk' diyemiyor, neden? Sanki Türk kelimesi bir etnik orijini gösteriyor" dedi.

"AYNI BAYRAK ALTINDA YAŞIYORUZ"

Milletin, bir bayrağın altında yaşadığı için millet olduğunu belirten Tüzmen, şöyle konuştu: "Yani tek bayrağın altında sizler yaşarsınız, o Türk milletidir. Ben Kürt kökenli Türk olabilirim, Çerkez, Arap kökenli Türk olabilirim ama Türküm. O bayrağın altında bir millet yaşar. Anayasada hükümler, buna uygun şekilde olduğu zaman hiç kimsenin bir probleminin olmaması lazım. İnsanlar tabii annelerini babalarını doğuştan tayin edemezler. Hangimiz annemizi babamızı doğuştan tayin ederiz ama şu var: Biz nerede olursa olsun hangi kökenden olursak olalım, bir millet olduğumuzu ve bir bayrak altında yaşadığımızı unutmamamız lazım. Bizim vatanımız Türkiye, milletimiz Türk, bayrağımız da Türk bayrağıdır. Bunun altında insanlar anadillerini konuşabilirler. Ancak bütün burada tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet dediğimiz hususlarda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır."

Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası'na farklı ülkelerden çok sayıda sporcunun katıldığını anımsatan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın içerisinde Tatarlar, Müslümanlar, Kazaklar, Çerkezler de var. Yani onların hepsi şimdi Rus. Onlara sorduğunuz zaman 'Rusum' diyor ama Çerkez kökenli bir Rus, Kafkas kökenli bir Rus, Azeri kökenli bir Rus. Rusya'da yaşıyorsa, Azeri değildir, Azeri kökeni vardır ama Rus bayrağının altında Rus'tur, bitti. Savaş sırasında ABD'ye bakıyorsunuz, Irak'ta savaş var. Irak'a gidiyorlar, Çinli ne diyor 'ABD askeriyim' diyor, İtalyan ABD askeri. Yani hiç kimse diyor mu 'ben Rusyalıyım', 'Rus' diyor. 'Ben Almanyalıyım' diyen var mı? Almanım diyor, 'Ben Fransalıyım' diyen var mı, 'Fransızım' diyor. Türkiyeliyim yok arkadaş. 'Türküm' diyecek arkadaşlarımız, bunu öğrenecekler. O zaman hepsine saygılar sunacağız, başarılar dileyeceğiz."


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.