Tüzmen 'Siyasetçiler çarmıha geriliyor'

Tüzmen 'Siyasetçiler çarmıha geriliyor'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un 'Çarmıha geriliyoruz' şeklindeki sözlerini 'çok talihsiz' bulduğunu belirterek 'Siyasetçiler çarmıha geriliyor' dedi

Fener Rum Patriği Bahtholomeos, Amerikan CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, iki bin yıllık patrikanenin yok olmasını istendiğini söylemişti.

Bahtholomeos, "Zaman zaman çarmıha gerilsek de biz burada kalmayı tercih ediyoruz" diye konuşmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Patrik Bahtholomeos'un sözlerini NTV’ye değerlendirdi.

Kürşad Tüzmen, şunları söyledi:

"Çok talihsiz bir açıklama. Doğrusu burada Başbakanımızın samimiyetini en iyi kendisi bilir. Fakat zamanlaması da enteresan, böylesine değişik bir açıklamaya ilk defa rastlıyoruz.

Türkiye'de siyasetçileri, devlet adamlarını, bürokratları, güvenlik güçlerimizi çarmıha germeye çalışıyorlar.

Her zaman en ön planda yer alan sevilen, sayılan bir ruhani bir liderin böyle açıklamalar yaparken kelimeleri çok daha iyi seçmesi gerekir. Türkiye'yi seven bir insanın çok daha sorumluluklarının bilincinde hareket etmesi lazım diye inanıyorum.

Ruhban Okulu’nun açılması konusunda bugüne karda çeşitli çalışmalar yapıldı. Ne kadar samimi adımlar atılmaya çalışıldığını kendisi de gayet iyi bilir.

Soydaşlarımızın, Müslümanların yaşadığı Yunanistan ve Bulgaristan’daki şartlara da bakmak lazım, orada hangi imkanlar veriliyor. Oralarda kimler hocalık, kimler imamlık yapabiliyor; buralardaki haklardaki eksiklikler nelerdir. Bunları tartışmak lazım.

Böylesine devam eden çalışmalar sırasında böyle bir açıklamanın son derece zamansız ve yanlış olduğunu düşünüyorum. İki bin senedir yanlış yapmayan bir ülkenin fertleri iki bin sene sene sonra mı yanlış yapacaklar.”

ntvmsnbc

Etiketler :