Twitter'da her tweet'i arayabileceksiniz

Twitter'da her tweet'i arayabileceksiniz

Twitter, arşivindeki bilgilerin tümüne ulaşılabilmesi için yeni bir arama motoru hazırladı. Yeni içerik, mikroblog'daki her tweet'i bulabilmenizi

Anında bilgiye ulaşma konusunda en hızlı ve pratik sosyal ağlardan biri olan Twitter, arama özelliğini de geliştirdi. Sunulan yeni arama özelliği, herhangi bir konu hakkında atılmış olan tüm Tweet'lere ulaşılabilmesini sağlayacak. Kullanıcılar, araştırdıkları konu hakkında Twitter'ın hayata geçtiği 2006'dan bu yana gönderilen tüm tweet'leri görebilecek.

Yeni arama motoru, geçmişte arayıp bulamadığınız tweet'lere erişmenizi sağlayacağı gibi, belli olaylar hakkındaki tweet'leri de koronolojik sıraya göre görmenizi sağlayacak. Dahası, gerçek zamanlı takip ettiğiniz olaylar hakkındaki tweet'leri an be an görebileceksiniz.

Arama motorunu kısaca bir kelime, isim veya hashtag girerek kullanabileceksiniz. Projede yer alan Arama Altyapısı Mühendisi Yi Zhuang, bilgiyi işleyerek sunan arama motorunun dört ana parçadan oluştuğunu ve amacının 2006 yılından bu yana insanlığa ait tecrübe ve tarihi olayları her zaman erişilebilir kılmak olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.