TYB'den Akademi Dergisi

TYB'den Akademi Dergisi

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bilimsel hayattaki boşluğu dolduracak nitelikli bir dergi yolda.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bilimsel hayattaki boşluğu dolduracak nitelikli bir dergi yolda. TYB tarafından çıkarılacak derginin adı “TYB Akademi” olacak ve dergi 4’er aylık periyotlarla yılda üç sayı yayımlanacak.

TYB Akademi bilimsel ve hakemli bir dergi olacak ve dil, edebiyat ve sosyal bilimler konularında alanında nitelikli bilimsel makaleleri yayınlayacak.

Dergide telif ve tercüme makaleler, araştırma makaleleri, bildiriler, yayın değerlendirme tartışma yazıları, Türkiye’de ve yurtdışında yayınlanmış kitaplar hakkında tahlil ve tenkit yazıları, sempozyum, panel gibi ilmi faaliyetlerin değerlendirilmeleri  Türkçe, İngilizce ya da Arapça dilinde yer alabilecek.

TYB Akademi’de yer alacak yazıların sosyal bilim metodolojilerine uygun olarak hazırlanmalarının yanı sıra Türkiye’de ve dünyada oluşan gündemleri takip eden, irdeleyen, önerilerde bulunan, günümüz insanını ve toplumlarının sorunları hakkında çözüm yolları öneren mahiyette olması düşünülmekte.

TYB Akademi’nin ilk sayısı da vefatının 900. yılı anısına Gazali’ye ayrılacak. Ocak 2011’de çıkacak olan dergiye Gazali hakkında makaleler gönderilebileceği gibi günceli kapsayan bilimsel çalışmalarda gönderilebilir.

TYB Akademinin 2011 yılına ait ikinci ve üçüncü  sayılarınında konuları şimdiden belli; İkinci sayı “Evliya Çelebi”, üçüncü sayı ise bugüne kadar bilimsel-hakemli bir dergide kapsamlı bir şekilde incelenmemiş olan “Said Halim Paşa” olarak belirlendi.  

HaberKültür.Net

Etiketler :