Üç çiftçiyi de Foça hainleri katletmiş

Üç çiftçiyi de Foça hainleri katletmiş

Foça’da 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerin, eylemden iki gün önce Foça’ya bağlı Maltepe Köyü’nde ölü bulunan üç çiftçiyi de katlettikleri ortaya çıktı.

İzmir’in tatil beldesi Foça’da 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı patlamayı gerçekleştiren ve Şanlıurfa’da polisle girdikleri çatışmada öldürülen Burhan Bozkurt ve yaralı ele geçirilen Yunus Çiçek’in üzerinden çıkan tabancaların kriminal incelemeleri şok bir ayrıntıyı ortaya çıkardı. 2 teröristin, patlamadan 2 gün önce, bombaları gömmek için küreğini almak istedikleri Bahri Şirin ile kamyonetlerini gasp etmek istedikleri Yusuf Kafalı ve Zekeriye Toksöz’ü öldürdükleri öğrenildi.

Suriye’de özel olarak görev verildi

Teröristlerin Suriye’de özel olarak görevlendirilip Kamışlı’dan Türkiye’ye girdikleri, Urfa Ceylanpınar’da buluştukları H.D. vasıtasıyla da İzmir’e geldikleri belirlendi. İzmir Bayındır’da saklanmış bombaları gömülü oldukları yerden çıkaran bombacıların, Ş.R, Ş.R. ve K.R. kardeşlerin, yardımıyla patlamada kullanılan bombaların yapımı için gübre, çivi, bilye, termos gibi malzemeleri temin ettikleri, yine aynı kişiler tarafından otomobille Foça’ya götürüldükleri belirtildi. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Menemen’e kadar yürüyerek gidip orada 2 gün kaldıkları, dolmuşla Manisa’ya gidip 20 gün dağda saklandıkları da ortaya çıktı.

Şanlıurfa-İzmir kurye bağı koptu

Bombacıların patlamada 10 kilo A4 patlayıcı kullandığı, termos içine konulan bombalardan ilkinin uzaktan kumandalı, diğerinin ise zaman ayarlı olduğu kaydedildi. 8 dakikaya ayarlanan bombanın ise ölü ele geçirilen terörist Ahmet Bal tarafından patlatıldığı tespit edildi. İzmir Emniyeti yetkilileri, zanlıların yakalanmasıyla, PKK’nın Şanlıurfa ile İzmir arasındaki kurye bağının koptuğunu belirttiler. İzmir Emniyeti’nde sorguları tamamlanan teröristlerden Yunus Çiçek tutuklanırken, Ş.R, Ş.R, K.R, kardeşler ile F.K. ve H.D adliyeye sevk edildi.

KÖYLÜLER PKK’DAN ŞÜPHELENMİŞLERDİ

İzmir’in Menemen ilçesi Maltepe beldesinde, 7 Ağustos tarihinde, çiftçi Yusuf Kafalı (55), Zekeriya Toksöz (57) ve Bahri Şirin’in (48) cesetleri sulama kanalında bulunmuştu. Maltepe beldesinde ikamet eden Yusuf Kafalı ile Zekeriya Toksöz, Gerenköy ovasındaki tarlalarını sulamak üzere 35 MMR 19 plakalı kamyonetle evlerinden ayrılmış, bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Aynı saatlerde jandarmaya Foça’nın Yeni Bağarası köyünde ikamet eden Bahri Şirin (48) adlı çiftçinin de tarlasını sulamak üzere evinden ayrılıp geri dönmediği ihbarı gelmişti. Jandarma, bölgede yaptıkları arama çalışmaları sonucunda Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ile Bahri Şirin’in cesedini sulama kanalında bulmuştu. Öldürülenlerden Zekeriya Toksuz’un oğlu Selim Toksuz, PKK infazından şüphelendiklerini söylemişti. Toksuz, “Hepsi de 7.65’lik tabancayla öldürülmüş. Katil, önce Bahri Şirin’i, bir saat sonra da babam ve Yusuf amcayı öldürmüş. Babam ve diğer iki kişi bir şey gördükleri için mi öldürüldüler?” diye sormuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.