Üç gazeteden çarpıcı iddia

Üç gazeteden çarpıcı iddia

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Başkanlığı görevini devrederken ilginç bir gelişme yaşandı.

Akşam, Vatan ve Habertürk gazeteleri, Başbuğ'un "İnternet andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılacağını iddia etti. Hem de Başbuğ şüpheli sıfatıyla adliyeye istenecekti.



"BAŞBUĞ İFADEYE GELECEK Mİ?"

Üç gazetenin aynı gün aynı haberle çıkması hatta savcının Başbuğ'a ne soracağını dahi yazması doğal olarak kamuoyunda merak uyardı. Herkesin aklında o soru vardı: "Başbuğ ifadeye gelecek mi?"

O sorunun cevabınıİstanbulCumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin verdi. Daha önce bazı soruşturmalara müdahale ettiği iddialarıyla gündeme gelen Engin, "yetki bende, ben çağırmadım" dedi.

Gazetelere yansıyan haberlere göre Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da aynı ifadelerle haberlerin doğru olmadığını söyledi. Peki Başbuğ'un adıinternetandıcı soruşturmasına nasıl karıştı?

Bugüne kadar internet andıcı soruşturmasında 11 kişi şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Emekli Orgeneral Hasan Iğsız da onlardan biriydi. İddiaya göre Hasan Iğsız, savcılıkta imzasını da andıcın altındaki "komutana arz" parafını da kabul etti. İşte o komutan İlker Başbuğ'du.

"BAŞBUĞ HERŞEYDEN HABERDAR" İDDİASI

Nitekim hükümeti bir tehdit gibi gösteren ve millete psikolojik harp uygulayan internet sitelerinin faaliyette olduğunu dönemin adli müşaviri Hıfzı Çubuklu da itiraf etmişti. Özetle iddia şu: Başbuğ andıçtan ve sitelerden haberdardı, dahası onayı da o vermişti. Kamuoyu soruşturmanın nereye kadar uzanacağını merakla takip ediyor...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :