Uçak kazasında ABD'li ajanlar vardı

Uçak kazasında ABD'li ajanlar vardı

Hollanda'nın Schiphol Havaalanı'nda 25 Şubat'ta yaşanan uçak faciasının ardından ilginç iddialar ortaya atıldı.

Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesi, THY'nin İstanbul- Amsterdam seferini yaparken inişe geçtiği sırada düşen uçakta bulunan Amerikalı teknisyenlerin bilgisayarlarında askeri sırlar bulunduğunu öne sürdü. Bilgisayarların ABD'li yetkililer tarafından kazanın hemen ardından alındığı ifade edildi.

Gazeteye göre, uçakta bulunan Amerikalı Boeing teknisyenlerinin yanındaki diz üstü bilgisayarlarda radar sistemleriyle ilgili askeri sırlar vardı. Kazayı öğrenen ABD'li güvenlik yetkilileri zaman geçirmeden Schiphol'e gitti. Gizli bilgiler içeren bilgisayarların istenmeyen kişilerin eline geçmesi engellendi.

PENTAGON GÖREVLENDİRMİŞ

Türkiye'den ABD'nin Seattle kentine gitmek için yola çıkan teknisyenlerin, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından görevlendirildiği belirtildi. Teknisyenlerin Türk Hava Kuvvetleri için alınan özel erken uyarı sistemiyle donatılmış uçak için çalışmalarda bulundukları ve bu sistemlerle ilgili en geniş bilgileri yanlarında taşıdıkları kaydedildi.

Uçağın düşmesinden kısa bir süre sonra Amerikan gizli servisinin Lahey'deki büyükelçiliği uyarması üzerine çok gizli bilgilerin yer aldığı belirtilen bilgisayarların güvenliği sağlandı. Frankfurt'tan özel bir uçakla Amsterdam'a hareket eden Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) görevlileri bilgisayarları alarak ABD'ye döndü. Kazayı soruşturan Haarlem Savcılığı da, bilgisayarların teslim edildiğini doğruladı.

KAZADA 9 KİŞİ CAN VERMİŞTİ

Schiphol Havaalanı’na düşen Tekirdağ izimli THY uçağında Boeing teknisyeni olduğu bildirilen 8 Amerikan vatandaşı yolcu bulunuyordu. Bu teknisyenlerden dördü kazada yaşamını yitirmişti. Kazada, bu teknisyenlerle birlikte dördü mürettebat biri Türk yolcu olmak üzere toplam 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :