Uçakta cep telefonu ile konuşmaya izin var mı

Uçakta cep telefonu ile konuşmaya izin var mı

Uçakta cep telefonu serbest olacak mı? THY Başkanı Hamdi Topçu ne dedi?

 

Türk Hava Yolları (THY), THY Teknik A.Ş. ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ-TAI), uçak kabin içi ürünleri ve komponentlerin tasarımını, üretimini, lojistik desteğini, modifikasyonunu ve pazarlamasını gerçekleştirmek üzere ortak girişim şirketi kurdu.

CEP TELEFONU İLE KONUŞULABİLECEK Mİ?
Burada konuşan THY Başkanı Hamdi Topçu, özellikle yeni alınan geniş gövdeli, uzun menzilli Boeing 777 uçaklarında cep telefonu ile konuşmanın serbest olacağı şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Uçak içinde cep telefonu ile konuşma hiçbir zaman sesli olmayacak. Bu data iletişimi üzerinden olacak. Kısa mesaj ve e-postaya görüşmelerine izin vereceğiz. Uçak içinde bir telefon görüşmesi şu anda THY'nin gündeminde olan bir konu değil. Böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Şirketin bu ürünlerle dünya pazarından pay almayı hedeflediğini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Kabin içi ürünleri üretimi premier liginde yer alabilmek için TUSAŞ ile teknik ve pazar tecrübelerimizi aynı çatı altında bir araya getiriyoruz” diye konuştu.


 

Etiketler :