Uçan bakan Zafer Çağlayan

Uçan bakan Zafer Çağlayan

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, göreve geldiği tarihten bu yana geçen 550 günün, 39 gününü uçakta uçarak geçirdi.

4 Mayıs 2009 tarihinde göreve gelen Çağlayan, bu süre zarfında 44 ülkeye, 71 ziyaret gerçekleştirdi. Kara yoluyla yapılan yolculuklar hariç, 461 bin 603 kilometre uçak yolculuğu yapan Çağlayan'ın gerçekleştirdiği uçuş saati de 923'ü buldu.

Böylece 550 günün, 39 gününü uçarak geçiren Çağlayan, uçakla yapılan 461 bin 603 kilometrelik yolculuğa göre, günde 840 kilometre yol yapmış oldu. 923 saat uçuş hesabıyla, günde 1 saat 40 dakikalık uçuş yapmış olan Bakan Çağlayan, bu durumda 550 günde, her gün Ankara'dan İstanbul'a gidip gelmiş oldu.

184 günü yani 6 ay 4 günü yurt dışında geçiren Çağlayan, pek çok ülkeye de birkaç kez gitti. Çağlayan'ın 4 kez gittiği ülkeler arasında, Türkmenistan, Çin, Libya, Suriye, Irak, 3 kez gittiği ülkeler arasında ABD ve Brezilya, 2 kez gittiği ülkeler arasında da Polonya, Rusya, Şili, Yunanistan, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Senegal bulunuyor.

Çağlayan'ın gittiği ülkeler şöyle:

''Azerbaycan, Polonya, Suriye, Makedonya, Kosova, Çin, Endonezya, Singapur, Senegal, Brezilya, Şili, Irak, Litvanya, Çin, Türkmenistan, Almanya, Romanya, Libya, Mısır, Irak, Cezayir, Pakistan, İran, Irak, Güney Afrika, Libya, İsviçre, Arnavutluk, Karadağ, Hollanda, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Rusya, Almanya.''

AA

Etiketler :