Üçüncü İntifada Başlayabilir

Üçüncü İntifada Başlayabilir

Siyonistlerin baskı, zulüm ve tecavüzlerinin dayanılmaz hal aldığını söyleyen Kudüs Müftüsü:“Kudüs’ün Yahudileştirilmesine Karşı Üçüncü İntifada Başlayabilir"dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa’nın eski imam hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri, Siyonist işgal devletinin Kudüs’te yaptığı Yahudileştirme girişimlerine karşı, Filistin halkının Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı korumak için üçüncü intifadayı başlatabileceği konusunda uyardı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan el-Halic gazetesinde bugün (06 Mart Cuma) İkrime Sabri’nin konuyla ilgili açıklamaları yer aldı. İkrime Sabri gazeteye yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Zulme karşı halkın intifadası ve baş kaldırışı hiç kimseye danışmadan kendiliğinden başlar. Siyonistlerin Filistin halkına ve özelde de Kudüs şehrine karşı yaptığı baskı, zulüm ve tecavüzler tahammülü imkânsız bir hal almıştır.”

Siyonist işgal devletinin Kudüs’ ü hedef alan korkunç bir planın peşinde olduğunu söyleyen Sabri, işgal devletinin bu kirli planını pratik zemine taşımak için fırsat kolladığını ve bunun için de her gün onlarca Filistinli aileye evlerinin yıkılacağına dair tebligatlar yolladığını söyledi.
Diğer taraftan Mescid-i Aksa imam hatibi Yusuf Cumu’a da, Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik kirli planlarında son aşamaya geldiklerini belirterek şöyle dedi: “Araplar ellerindeki siyasi ve ekonomik imkanlarını kullanmadıklarında bir gün Mescid-i Aksa’nın yıkıldığı haberiyle uyanacaklar. O zaman da iş işten geçmiş olacak. Siyonist örgütler, inandıkları Süleyman heykelini dikmek için yıkılmasını dört gözle bekledikleri Mescid-i Aksa’nın enkazı üzerine koymak için saf altından bir fanus bile hazırlamışlar.”

Etiketler :