UEFA Avrupa Kupası Chelsea'nin!

UEFA Avrupa Kupası Chelsea'nin!

Avrupa'nın iki numaralı kupasını sahibini buldu. UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında Benfica ile Chelsea, Amsterdam Arena'da karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonar Ligi kupasını havaya kaldıran Chelsea, bu yıl da UEFAAvrupa Ligi'nin sahibi oldu. Amsterdam'daki dev finalde Benfica'yı 90+3'te Ivanovic'in golüyle yıkan Londra temsilcisi Avrupa'nın iki numaralı kupasını ilk kez havaya kaldırdı. 

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 60. dakikasında Torres ile öne geçen Chelsea, 68'te Cardozo'nun golüne engel olamayınca skora eşitlik geldi. 81'de Cardozo'nun şutunu son anda Cech çıkarırken, Chelsea 87'de Lampard ile direğe takıldı ama 90+3'te sahneye Branislav Ivanovic çıktı. Ivanovic'in golüyle Londra ekibi Avrupa'nın iki numaralı kupasının ilk kez sahibi oldu.

Bu sezon Avrupa maceralarına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan ancak gruplarını üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa Ligi'ne dahil olanBenfica ile Chelsea mücadelesini Amsterdam Arena'da 46 bin 163 kişi izledi.

Benfica karşılaşmaya Artur, Luisao, Cardozo, Salvio, Rodrigo, Gaitan, Matic, Garay, Melgarejo, Almeida, Perez 11'iyle başlarken, Chelsea de Cech, Ivanovic, Cole, Luiz, Ramires, Lampard, Torres, Mata, Oscar, Cahill ve Azpillicueta ile sahaya çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın 59. dakikasında Benfica tehlikeli geldi. Sol kanattan yapılan ortada Salvio'nun ortaya çevirdiği topta Cech gole izin vermedi. Oyuna hızlı başlatan Cech, eliyle attığı uzun pas; orta sahada sektikten sonra Torres'le buluştu. Rakibi Luisao'dan sıyrıldıktan sonra kaleci Moraes'i de çalımlayan Torres, topu ağlara gönderdi ve Chelsea 1-0 öne geçti.

Gelişen Benfica atağında, dakikalar 67'i gösterdiğinde Benfica penaltı kazandı. Cardozo'nun içeriye çevirdiği topta Chelseali oyuncunun eline çarptı ve hakem Björn Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cardozo topu ağlarla buluşturdu ve skora eşitlik geldi.

Maçın 81. dakikasında Cech yıldızlaştı. Cardozo'nun şutunda kaleci Cech zor da olsa topu çeldi ve gole izin vermedi. 87'de Lampard'ın vuruşunda ise top direkte patladı.

Son dakikalarda Chelsea'nin baskısı arttı. 90+3'te kazanılan köşe vuruşunda Branislav Ivanovic ceza alanı içerisinde çok iyi yükseldi ve kalecinin bakışları arasında topu ağlarla buluşturdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Chelsea sahadan 2-1 galip ayrıldı.

AMSTERDAM'IN 4. EV SAHİPLİĞİ

UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı 19 Nisan'dan bu yana farklı platformlarda futbolseverle buluşturan Amsterdam kenti, şimdiye kadar UEFA tarafından 4 kez bu düzeyde bir finale ev sahipliği yapmakla görevlendirildi.

Amsterdam'da 1962'de Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 1977'de Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve 1998 yılında Şampiyonlar Ligi Finali oynanmıştı.

CHELSEA'DA HAZARD VE TERRY FORMA GİYEMEDİ

Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra tüm gücüyle UEFA Avrupa Ligi'ne yönelen İngiliz ekibinde, son oynadığı lig maçında sakatlanan Belçikalı Hazard ve Terry, Benfica karşısında forma giyemedi.

Benfica'da ise Uruguaylı Maxi Pereira, cezası nedeniyle kadroya alınmadı.

Maçtan önce UFEA Avrupa Ligi Kupası'nı stadın ortasına kadar taşıyan Patrick Kluivert'e taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Kluivert'ın kupayı içeri götürmesinden sonra statta görsel bir sunum gerçekleştirildi. Onlarca genç, ellerinde taşıdıkları lale motifleriyle farklı sunumlar gerçekleştirdi.

MAÇTAKİ HOLLANDALILAR

Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Björn Kuipers'in yönettiği karşılaşmada her iki takımda iki Hollanda vatandaşı da kadroda yer aldı.

Geçen sene FC Twente'den transfer edilen Ola Jonh, Benfica adına sahaya çıkarken, Chelsea'nın iki sene önce Feyenoord'dan aldığı genç yıldız Ake ise 18 kişilik kadroya girmeyi başardı.

Hollandalı Sander van Roekel ve Erwin Zeinstra'nın yardımcılıkları yaptığı FIFA kokartlı Björn Kuipers, Avrupa kupalarındaki ikinci final maçına çıktı. Tecrübeli hakem, iki sene önce Barcelona ile FC Porto arasında oynanan ve İspanyol ekibinin 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan UEFA Süper Kupa finalinde düdük çalmıştı. Kuipers, Polonya ve Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de birçok maç yönetti.      

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.