UEFA son noktayı koydu

UEFA son noktayı koydu

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın gelecek sezon için Avrupa'daki durumlarının ne olacağı ve bunun da lige yansımaları hakkında herkes UEFA'nın yapacağı açıklamaları beklerken UEFA'nın kilit isimleri önemli açıklamalarda bulundu.

Kadir Has Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılan UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Pedro Tomas Marquez ve UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Emilio Garcia Silvero, UEFA'nın yeni bir ceza vermeyeceği gibi böyle bir konunun gündemlerinde olmadığın belirttiler.

"Türk yargısı, şike dosyasıyla ilgili yeniden yargılama yapılmasına karar verirse siz de Fenerbahçe'ye verilen iki yıllık cezayı yeniden değerlendirir misiniz?" sorusu yöneltilen Tahkim Kurulu Başkanı, "Biz varsayımla hareket etmeyiz. Bu durum, UEFA'nın kararını etkilemez. Çünkü bu bizim inancımız. Benim görüşüm, yüksek mahkeme kararını vermiştir, biz de cezai kısmını bitirmişizdir. Dosya da kapanmıştır" dedi.

'TFF'YE KARIŞMAYIZ'

UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Silvero da, UEFA ile yerel federasyonların kararlarına karışamayacağını ise şu sözlerle örnekledi: "Irkçı harekettten dolayı İngiliz Futbol Federasyonu Anelka'ya 5 maç ceza verirken benzer bir olayda Belçikalı futsal oyuncusu (Omar Rahou) 10 maçla cezalandırıldı. Biz hiç bir federasyona şu cezayı uygulayın diyemeyiz. O zaman özerkliğe ters düşer."

(Şampiy10)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.