UEFA'da finalin adı belli oldu

UEFA'da finalin adı belli oldu

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş karşılaşmalarında Sevilla ve Benfica rakiplerini saf dışı bırakarak UEFA Avrupa Ligi finaline yükseldi.

Valencia, ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Sevilla ile evinde karşı karşıya geldi. Mestella Stadı'nda oynanan mücadelenin son dakikalarına 3-0 önde giren Valencia, son dakikada yediği gole engel olamadı ve maçtan 3-1 yenik ayrılan Sevilla finale yükselen takım oldu.

 

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi, 14. dakikada Sofiane Feghouli ve 26. dakikada Beto'nun kendi kalesine attığı goller ile deplasmandaki dezavantajlı skoru eşitledi.

İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Valencia, 70. dakikada Jeremy Mathieu ile bir gol daha buldu. Ev sahibi ekip tam final şarkıları söylemeye başlamışken, Sevilla'da 90+4. dakikada M'bia sahneye çıktı ve takımına finali getiren golü kaydetti. Son düdüğün ardından da, Valencia'da oyuncular ve taraftarlar göz yaşlarına engel olamadı.

La Liga'da 5. sırada bulunan ve UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkarak büyük bir başaran Sevilla, 14 Mayıs günü, Torino'da, Juventus Arena'da yapılacak finalde Benfica ile karşı karşıya gelecek.

BENFİCA BERABERLİĞE RAĞMEN FİNALDE

Avrupa Ligi yarı final ikinci maçı 1-2'nin rövanş maçında Juventus ve Benfica karşı karşıya geldi. Karşılaşma 0-0 sona erdi. Benfica bu skor ile finale yükseldi.

Karşılaşmanın 67. dakikasında Benficalı Enzo Perez 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. 89. dakikada da Benfica yedek kulübesindeki Lazar Markovic ile Juventuslu Lazar Markovic'in tartışmasından sonra da iki oyuncuya kırmızı kart çıktı.

Geçen yıl Avrupa Ligi finalinde Chelsea'ye kaybeden Benfica arka arkaya ikinci kez adını finale yazdırmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.