UEFA'dan ahlaksız teklif!

UEFA'dan ahlaksız teklif!

İddialara göre UEFA, İnter'e 'Siz CSKA Moskova'ya yenilin, Lille de Trabzon'u mağlup eder, böylece Türkler elenir' dedi. UEFA, İnter'e rüşvet olarak da 'Hakkınızdaki soruşturmanın üzerini kapatacağız' sözü verdi.

Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da yakmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Başta İngiltere olmak üzere, Avrupa'nın futbolla yakından ilgili blog sitelerindeki iddialara göre, geçen hafta Şampiyonlar Ligi'ndeki İnter-CSKA Moskova maçında şike yapıldı. Özellikle İngiliz kamuoyunu ayağa kaldıran iddialara göre, çirkin oyunun sahneye konulma süreci şöyle oldu:

Şampiyonlar Ligi'ndeki bazı kulüpler, Türkiye'deki şike soruşturması nedeniyle üst turlarda Trabzonspor ile oynamak istemediklerini UEFA'ya bildirdi. Hatta bu kulüpler Trabzonspor'la eşleşmeleri halinde mahkemeye gitme tehdidinde bulundu.

UEFA da bu tehdit üzerine, Trabzonpor'un hem Şampiyonlar Ligi'nden hem de Avrupa Ligi'nden elenmesi için çirkin bir senaryo hazırladı. Geçen hafta gruplardaki son maçlar öncesi, bir UEFA yetkilisi Milano'da İnter'le masaya oturdu ve grup liderliğini önceden garantileyen İtalyan takımına "CSKA Moskova'ya yenilin. Nasılsa Lille de Trabzon'u yener, böylece Türkler elenir" direktifini verdi.

Yetkili, rüşvet olarak da Juventus'un şikayeti üzerine İnter için başlatılan incelemenin üstünün kapatılması vaadinde bulundu. İtalyanlar teklifi kabul etti ve Ruslar'a yenildi. Ancak Trabzonspor, Lille ile berabere kalınca UEFA'nın tüm planları suya düştü.

UEFA, iNTER'i iHRAÇTAN KURTARACAK
Hakem atamalarına manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 2004-05 ve 2005- 06 sezonlarındaki şampiyonlukları elinden alınan Juventus kulübü, aynı davada benzer suç işlediği iddiasıyla UEFA'dan İnter'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesini istemişti.

iNTER-CSKA MOSKOVA MAÇINDA NE OLMUSTU
İnter-CSKA Moskova maçını izleyenler "şike" kokusunu zaten almıştı. İtalyan takımı sahaya 8 yedekle çıkarken, özellikle savunmada kuşku dolu hatalar yapmıştı. Rus takımı 50'nci dakikada Doumbia ile 1-0 öne geçerken, 1 dakika sonra Cambiasso eşitliği sağlamış, 87'de ise Berezutski CSKA Moskova'nın galibiyet golünü atmıştı.

Şaibeli maçta İnter savunması, CSKA Moskova'nın gollerini seyrederken hücum oyuncuları da son derece etkisiz kalmış, örneğin Milito iki metreden bomboş durumda golü at(a)mamıştı.

Ayrıca hakem de İnter'in yenilmesi için elinden geleni yaparak, İtalyan ekibinin bariz penaltısını vermemişti. Bu maç öncesi grup sonuncusu olan CSKA Moskova, mücadeleyi 2-1 kazanınca bir anda İnter'le birlikte tur atlamıştı.

iKi TURNUVA DA iPTAL EDiLEBiLiR
Trabzonspor'u Avrupa dışında bırakma planları gerçekleşmeyen UEFA şimdi kara kara düşünmeye başladı. Çünkü talimatlara göre bir takım aynı turnuvada iki kez oynayamaz. Ancak Trabzonspor ikinci kez Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. UEFA'nın içine düştüğü bu açmaz, Manchester United'ı harekete geçirdi bile.

Manchester United, Trabzonspor örneğini vererek, talimatlara uygun oynanmadığı gerekçesiyle Şampiyonlar Ligi maçlarının iptal edilmesi için hukuki çalışmalara başladı.

Aynı şekilde herhangi bir takımın CAS'a başvurması halinde, UEFA Avrupa Ligi'nin de iptal edilebileceği belirtiliyor.

Fotomaç 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.