UEFA'nın şike kararından sızanlar

UEFA'nın şike kararından sızanlar

UEFA, TFF’nin verdiği şike cezalarını uygun bulmazsa Futbol Federasyonu ile tüm Türk kulüplerine Avrupa’dan men cezası gelir mi? Bu konuyla ilgiliilk bilgiler medyaya sızdı...

İki Türk kulübüne herhangi bir şüphe halinde UEFA’dan ağır men cezası gelebilir...
 
Geçen yılın 3 Temmuzu’nda başlayan Şike Soruşturması’nın başlangıcından beri herkesin kafasında aynı soru vardı ve bir türlü yanıtını bulamadı:
 
UEFA, TFF’nin verdiği şike cezalarını uygun bulmazsa Futbol Federasyonu ile tüm Türk kulüplerine Avrupa’dan men cezası gelir mi?
 
Hatta bir önceki TFF Başkanı M.Ali Aydınlar’ın, UEFA ile yaptığı temaslar sonucunda geldiği nokta “Eğer F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne yollarsak UEFA bize 5 yıl men cezası verecek” kadar kritikti..
 
Sancılı yargılama sürecinin ardından Yıldırım Demirören başkan oldu ve 22 kulübün sevk edildiği PFDK, şikenin sahaya yansımadığını öne sürerek hiçbir kulübe yaptırım uygulamadı.. Ancak bu sefer de “Madem şike sahaya yansımadı, o zaman İBB’li İbrahim Akın ile G.Birliği kalecisi Serdar Kulbilge’ye neden hak mahrumiyeti verildi? UEFA bize ağır ceza verecek” söylentileri körüklendi..
 
UEFA’ya yakın Türk kaynaklardan sızan bilgiye göre, kararını vermek için PFDK’nın gerekçeli kararını bekleyen UEFA’nın Türkiye ile ilgili almayı düşündüğü kararın taslağı şu:
 
TFF’ye ceza yok..
 
G.Saray’a ceza yok..
 
Ancak F.Bahçe ile Trabzonspor’a ait herhangi bir bulguya rastlanırsa, 2 kulübe de ağır “Avrupa’dan men” cezaları söz konusu olacak..
 
TFF hukukçuları yoğun çalışıyor
 
UEFA kaynaklarından F.Bahçe ile Trabzon dışındaki kulüplerin ceza alma ihtimalinin düşük olduğuna dair bilgiler sızarken, Federasyon hukukçuları hem UEFA’nın hem FIFA’nın disiplin talimatlarını Türkçe’ye çevirip üzerinde yoğun bir şekilde alışıyorlar.
 
Hukukçular ayrıca yakın dönemde Yunanistan’da ve daha önce de İtalya, Fransa ve Portekiz’de yaşanan benzer olaylarla ilgili dosyaları da tercüme ettirip üzerinde çalıştı. Bu geniş çalışma bir anlamda Federasyon’un UEFA’ya karşı savunması olacak. TFF bu güçlü savunma ile hiçbir Türk takımına ceza verilmemesini öngörüyor.
 
Kaynak: Gazetevatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.