Ufak atın da civcivler yesin!

Ufak atın da civcivler yesin!

Cem Yılmaz'ın Telekom reklamları için yıllık 7,5 milyon dolar aldığı iddia edildi. Bunu yazan ya hesap bilmiyor ya da gündem yaratmak için biraz uçmuş...

Bugün en çok okunan haberlerinden biri Cem Yılmaz'ın Telekom reklamları için bir yıllığına 7,5 milyon dolar aldığı iddiası... Bunu yazan ya hesap bilmiyor ya da gündem yaratmak için biraz uçmuş...

Takvim gazetesi "Söylenenlere göre" diye verdiği haberde Cem Yılmaz'ın Türk Telekom'dan 2010 yılı için 7,5 milyon dolar aldığını yazıyor.

Reklam dünyasından önemli isimlere ve sponsorluk veren firmaları "Bu rakam doğru olabilir mi?" diye sorulduğunda şu ortak cevabı veriyor: "Yok artık, kopiraytımı isterim!"

Çünkü dünyanın belli başlı yıldızların global marka tanıtımları için aldığı paralar bile bu rakamın yarısı kadar değil... Hollywood yıldızları, futbolcular, NBA starları vs...

Evet Cem Yılmaz, Türkiye'nin en önemli markalarından biri ve onu küçümsemek söz konusu değil. Ama bu işlerin de bir rayici var. Ayrıca unutulmamalı ki Cem Yılmaz sadece Türkiye'de tanınan bir isim.

Üstelik bir yıl için 7,5 milyon dolarlık bir reklam anlaşmasını ne Barcelonalı Messi yapabildi ne de Real Madridli Ronaldo.
Hatta Beckham bile Beckham olduğu 2005-2008 yılları arasında tüm dünyada tanındığı halde bu paraları göremedi. Gillette'ten 3 milyon dolar, Pepsi'den iki yıl için 3,5 milyon dolar, ABD'ye transfer olunca eşi Victoria'nın da katkısıyla Motorala'dan iki yıl için 5 milyon dolar alabildi..

medyatava

Etiketler :