Uğur Dündar Birand'ı böyle satmıştı

Uğur Dündar Birand'ı böyle satmıştı

Uğur Dündar en yakın arkadaşlarından Mehmet Ali Birand'ı böyle sattı.. 1998'de Kanal D Ana Haber'in ilk kez verdiği o 'andıç' haberi.

Geçtiğimiz gün Mehmet Ali Birand, Ayşenur Arslan'ın CNNTürk'te hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi Programı'na katılmış ve Uğur Dündar'a isim vermeden ama açık adres göstererek ağır sözlerle yüklenmişti.

Balyoz Planı konuşulurken, Ayşenur Arslan kendi isminin de TSK'yla İşbirliği yapacak gazeteciler arasında geçmesine tepki göstermiş ve Taraf Gazetesi'nin bunu yayınlamasının bir çeşit andıç olduğunu söylemişti.

Konuğu Mustafa Bumin bunun andıç olmadığını söyleyince Arslan sözünü keserek Mehmet Ali Birand'a telefon bağlantısı yapmış ve Birand'ın sözleri herkesi ŞOOK etmişti...

Arslan Birand'a “Sizi andıçladıklarında ben ATV'deydim Ali Kırca'yla beraber biz andıç haberinde sizin isminizi kullanmadık” demiş bunun üzerine Birand, “siz kullanmadınız etik davrandınız ama şuan çalışmakta olduğum Kanal D o dönem isimlerimizi açık açık verdi” diyerek tepkisini dile getirmişti.

O dönem Kanal D'de Uğur Dündar çalışıyordu ve Dündar, Andıç'ı yayınlayan ilk kişiydi. Hatta Andıç Hürriyet ve Sabah'a yapışsa da aslında ilk yayınlayan Dündar'dı.

Dündar askerden gelen andıçı kendi deyimiyle “soruşturmacı gazetecilik” süzgecinden geçirmeden ekrana taşımış ve Birand'ı ve diğer gazetecileri adeta fişletmişti!..

24 Nisan 1998 Akşamı Ne Olmuştu?

24 Nisan akşamı Kanal D''nin haber bülteni, bazı gazetecileri teşhir etmiş ve bu gazetecilerin PKK'ya yardım ettiğini açık açık anlatmıştı. Ertesi gün 25 Nisan'da ise Hürriyet ve Sabah''ın başlıklarında Mehmet Ali Birand ile Cengiz Çandar''ın PKK ile işbirliği yaptığı anlatılıyordu. Yani tetiği ilk çeken Dündar'ın Kanal D'siydi ve Birand bunu hiç unutmadı...

İşte yıllar önce Kanal D Haberde yayınlanan o haber;

Haber görüntüler eşliğinde "Şemdin Sakık'ın verdiği ifadesi doğrultusunda" adı altında yayınlanıyor ve Mehmet Ali Birand'ı kızdıran haber şu şekilde veriliyordu:

"Türkiye'de bazı gazetecilerin örgütten para alarak PKK terör örgütü lehine haber yaptıkları iddia ediliyor ve PKK'dan menfaat temin ederek terör örgütü lehine haber yapanların şunlar olduğu öğrenildi Mehmet Ali Birand, Çengiz Çandar, Yalçın Küçük, Mahir Sayın ve Mahir Kaynak..."

Etiketler :