Uğur Dündar'ın 'namaz fişlemesine' ceza

Uğur Dündar'ın 'namaz fişlemesine' ceza

Yazarlarımızdan Ahmet Bulut Uğur Dündar’ın sunduğu Star Haber’in 23 Ekim 2009 tarihli bölümünde, İstanbul’da özel bir ilköğretim okulundan çıkıp gruplar halinde birkaç öğretmenle birlikte cuma namazına giden ilköğretim öğrencilerini konu alan bir haber ya

Yazarlarımızdan Ahmet Bulut Uğur Dündar’ın sunduğu Star Haber’in 23 Ekim 2009 tarihli bölümünde, İstanbul’da özel bir ilköğretim okulundan çıkıp gruplar halinde birkaç öğretmenle birlikte cuma namazına giden ilköğretim öğrencilerini konu alan bir haber yayımlanması üzerine  Hilal Tv de "Namazla Diriliş" programıyla cevap verdi.Bu program halk nezdinde geniş yankı uyandırdı. Programı izleyenler çocuklara yapılan bu haksızlığın giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı. Birçok veli bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi. Ayrıca anayasal bir hak olarak çocuklarının okullarda rahat bir şekilde ibadet edebilmesi için mekan tahsis edilmesini istediler. Müslüman bir ülkede Dündar'ın yaptığı haberin çok talihsiz bir haber olduğunu, bir daha böyle olaylarla karşılaşmak istemediklerini bildirdiler.
 
Haber üzerine harekete geçen RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanvekili Osman Ardoğan, hazırladığı raporla kanalın cezalandırılmasını istedi. Haberde öğrencilerin sanki bir suç işliyormuş gibi yansıtıldıklarını ifade eden Ardoğan, şöyle devam etti: “Kişileri yalnızca dini inançları nedeniyle bir suç öznesi olarak teşhir eden, bu kişileri dini uygulamaları dışında herhangi bir neden göstermeden suçlayan söz konusu haberin sunulmasıyla, haber alma hakkı ve toplumu bilgilendirme anlamında nasıl bir kamu hizmeti amaçlandığı da anlaşılamamaktadır.”
 
Öğrencilerin görüntülerinin ekrana getiriliş biçiminin anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ileri süren Ardoğan, bu gerekçelerle Star TV’ye artırımlı para cezası uygulanmasını istedi. Ardoğan’ın raporunu değerlendiren Üst Kurul ise Star TV’den savunma istenilmesine karar verdi. (Cumhuriyet)
 
 Cumhuriyet Gazetesi'den Fırat Kozok "Çocuk istismarına onay" başlıklığla bu haberi duyurdu.
 

Etiketler :