Uğur Işılak: Sahnede Siyaset Bal Gibi Olur

Uğur Işılak: Sahnede Siyaset Bal Gibi Olur

Kendine has tarzıyla 25 yıllık müzik yaşamını geride bırakan Uğur Işılak dün akşam Üsküdarlılara muhteşem bir konser ziyafeti verdi. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser halktan yoğun ilgi gördü.

Kendisini “Halk Ozan”ı olarak tanımlayan Işılak sözü müziği kendisine ait olan 400 eserden yaptığı seçkilerle salondakilere eşsiz dakikalar yaşattı. Konser öncesinde sosyal medya ile ilgili açıklamalarda bulunan sanatçı, bilgisayar teknolojilerine ve internete hâkim olduğunu, sosyal paylaşım sitelerinde hesabı olmasına rağmen özellikle aktif kullanımdan uzak durduğunu söyledi.

Muhabbetsiz insanın hastalığı çok olur

Günümüzdeki boşanmaların büyük bir kısmı artık internet yüzünden yapılıyor diyen Işılak, “zararı faydasından daha çok olana mesafeli dururum, ben de insanım, kimse ben kötü bir şey yapmam demesin, o ekranın hâkimiyet alanına girmek çok kolay” dedi.  Işılak sözlerine şöyle devam etti: “İnternetin en büyük tuzağı şehvet, özellikle bu sosyal paylaşım siteleri hiç aklında, fikrinde olmayan birinin bile aklına “aldatma” fikrini düşürüyor. Kimse kendini muhafaza edemiyor, mutlaka tosluyor. İlk sebep budur, ikinci sebep ise insani ilişkileri öldürmesi. Her bakış bir nakıştır. Biz o nakıştan mahrum kalıyoruz. Yan komşumuza söyleyeceğimiz şeyi kapısını çalarak değil,  internet üzerinden söylüyoruz. Günümüz insanının psikolojik hastalığı çok. Muhabbetsiz insanın hastalığı çok olur. İnternet bu muhabbeti öldürdü. Elbette birçok faydası var internetin ama kullanacak mecraları iyi seçmek lazım.”

Konser sırasında yaklaşan seçimlere de değinen Işılak, Türkiye’nin istikrara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak “başbakanımız 2023’ün ötesinde sonraki yüzyıllara da yön verecek vizyona sahip, artık günü kurtarmaya çalışan bir Türkiye yok. Türkiye bu vizyona sahip çıkan ilim-bilim adamları ve sanatçıların omuzlarında yükselecek. ‘Sanatçı sahneye siyaset bulaştırmaz’ diye bir şey yok. Parasını almaya gelince alan, iş kapmak için siyasilerin kapısında bekleyen sanatçılar fişlenme korkusuyla doğruyu söylemeyip “sanatçı siyasete bulaşmaz” yalanına sığınıyor. Sanatçı doğrunun arkasında durur” şeklinde konuştu.

Konserde Işılak’a Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen tarafından teşekkür edilerek bir plaket ve çiçek takdim edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.