Ülkelere Göre Benzin Fiyatı

Ülkelere Göre Benzin Fiyatı

Yüksek petrol fiyatları Türkiye'ye akaryakıt zammı olarak yansıdı. Son artışla birlikte 97 oktan benzinin fiyatı 4.01 liraya kadar çıktı. Peki Avrupa'da hangi ülke benzini kaçtan satıyor?

 

Artan petrol fiyatları gerekçe gösterilerek akaryakıt fiyatlarına yine zam yapıldı.
 
Dünya piyasalarını "Petrol 10 dolar artarsa dünya ekonomisi yüzde 1 küçülür" formülünün gerçekleşme korkusu sardı. Petrol fiyatları son iki haftada tam 10 dolar arttı. Türkiye'de de akaryakıt şirketleri zam açıkladı.

Akaryakıt 4 TL'yi geçti

Yüksek petrol fiyatları Türkiye'ye akaryakıt zammı olarak yansıdı. Son artışla birlikte 97 oktan benzininfiyatı 4.01 liraya kadar çıktı.

En pahalı benzin bizde

1 varil ham petrol 150 dolarken bile 1 litre benzin 3.34 TL'ye satılıyordu. Petrolün varili 40 dolarlara kadar düştü ancak benzin Türkiye'de ucuzlamadı. Aradaki fark vergi artışı ile kapatıldı. 1 varil petrol 80 dolardan 88 dolara çıkınca benzine son 1 haftada ikinci zam geldi. Türkiye'de vatandaşın satın alma gücü hepsinden az olmasına rağmen Avrupa'nın açık ara en pahalı benzinini kullanıyor.

İnşallah fiyatlar geri çekilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, benzin fiyatlarında 4 lira sınırının aşılmasına ilişkin olarak, "Tamamen ithalata dayalı bir kaynaktan bahsediyoruz. O yüzden şu an yurtdışındaki ham petrolün varilinin 90 doları aşıyor olmasının uluslararası piyasalardaki bir kısım ham maddeleri tahrik ve tetiklediğini görüyoruz. Bizim bu fiyata herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil. İnşallah ümit ediyorum ki fiyatlar uluslararası arenada 75- 80 dolar bandına iner ve fiyatlar geri çekilir" dedi.

Satış fiyatında açık ara lideriz, sebebi aşırı vergiler..

Etiketler :