Ülker’den jet operasyonla ‘Şok’ alım

Ülker’den jet operasyonla ‘Şok’ alım

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding’in iştirakleri, Migros Grubu’nun bünyesindeki ‘Şok’ marketlerini 600 milyon liraya aldı. Satış görüşmeleri, spekülasyona yol açmaması için bir haftada tamamlandı.

ÜLKER markasını da bünyesinde bulunduran Yıldız Holding, bu yılın en büyük satın almalarından birini gerçekleştirdi. Yıldız Holding’in iştirakleri Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan, Migros Grubu bünyesindeki indirim marketleri Şok’u, 600 milyon liraya satın almak için hisse devir sözleşmesi imzalandığını açıkladı. Her iki taraf da spekülasyona yol açmaması için satış görüşmeleri bir hafta gibi kısa bir sürede jet hızıyla tamamladı. Migros’tan KAP’a yapılan açıklamada, satış bedelinin 40 milyon lirasının imza tarihinde peşin ödendiği, bakiyenin ise kapanış tarihinde tahsil edileceği belirtildi. Migros Genel Müdürü Özgür Tort satışla ilgili yaptığı açıklamada “Şok, Migros bünyesinde gelişen önemli bir değer. Bu satış işlemi her iki taraf için de ‘kazan- kazan’ olacak” dedi.

İşlem bir haftada tamamlandı

Murat Ülker’in lider sermayedar olduğu Gözde Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Atilla Kurama da satış görüşmelerinin bir haftada tamamlandığını söyledi. Türkiye’de kişi başına GSMH’nin 10 bin dolarlardan önümüzdeki dönemlerde 30 bin dolarlara çıkmasının beklendiğini ifade eden Kurama, bu fikirleri anlatacak ve kazan-kazan prensibi ile iş yapabilecek bir muhatap bulmaları gerektiğini, Migros halka açık bir şirket olduğu için yapısını incelediklerini anlattı.

Kurama, şunları kaydetti: “Yapısını incelediğimiz zaman eğer doğru bir teklifle onlara ulaşırsak, onların da bu işten istifade edebileceklerini ve bu yapı içinde bizim de kendi lojistik ve iş yapış imkanlarımızla fayda oluşturabilecek bir teklif geliştirebileceğimizi düşündük. Biz Gözde olarak bu teklifi karşı tarafın yönetim kurulu başkanı ve genel müdürüne götürdük. Onlar da bizi iyi karşıladılar. Migros yönetiminin, bu tür haberlerin kısa süre içinde duyulup, şirket hisselerinde spekülasyona yol açabileceği kaygısı ile bu konuda belirli çekinceleri vardı. Biz de aynı çekinceleri paylaştığımızı, bunları kısa sürede çözebilecek imkanlarımız olduğunu anlattık. Bir hafta gibi süre içinde bu işi tamamladık.”

Bu türde 1-2 yatırım yapacağız

Atilla Kurama, işin bugün (dün) duyurulduğunu ancak bu konuda herhangi bir şey paylaşmadan bile çok sayıda değişik teklif ve değişik yollarla kapılarının çalındığını, bunun Türkiye’nin ekonomisinin geldiği noktayla ilgili olduğunu, Türkiye’nin bulunduğu noktada yabancı sermaye ilgisinin devam ettiğini belirtti. Kurama, hedeflerine ilişkin olarak da şu bilgileri verdi: “Bahsettiğim ölçekteki yatırımlardan yılda en az 1-2 yatırım yapmayı istiyoruz.” Öte yandan, Koç Holding, 2008 yılında Migros’un yüzde 50.8 hissesini 1.9 milyar liraya BC Partners’a satmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum