Ülkü Ocakları başkanı öldürüldü

Ülkü Ocakları başkanı öldürüldü

Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses Eyüp'te silahlı saldırıya uğradı.

Çapraz ateş sonucu ağır yaralanan 37 yaşındaki Açıkses, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Edinilen bilgilere göre olay, Eyüp Otakçılar Mahallesi Samancılar Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, içerisinde Eyüp Ülkü Ocakları eski Başkanı Zülfü Açıkses'in de bulunduğu 34 BZ 7259 plakalı otomobil, Gökdemir Otel önünde kimliği belirsiz kişilerce çapraz ateşe tutuldu.

Saldırı sonucu, vücuduna kurşun isabet eden Açıkses ağır yaralandı. Aynı araçta bulunan Yaşar Özcan ve Abdurrahman Kurudere ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Ağır yaralı olan Açıkses, ambulansla Eyüp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Açıkses, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi olay yerinden kaçtı. Polis, Yaşar Özcan ile Abdurrahman Kurudere'yi gözaltına aldı. Kurudere ve Özcan'ın polise verdiği ifadede saldırganları tanıdıklarını söylediği öğrenildi.

Zülfü Açıkses'in kısa süre önce hapishaneden çıktığı ve ülkü ocaklarından uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Etiketler :