Ülkücü ve Kürt yazar ekranda birbirine girdi!

Ülkücü ve Kürt yazar ekranda birbirine girdi!

Gecenin en ateşli polemiği CNN Türk ekranlarında yaşandı. Ülkücü Ümit Özdağ ile Kürt yazar Muhsin Kızılkaya canlı yayında birbirine girdi...

CNN Türk ekranları ateşli bir Kürt sorunu tartışmasına sahne oldu. Ülkücü akademisyen Ümit Özdağ ile Kürt yazar Muhsin Kızlıkaya'nın birbirine girdiği tartışmada suçlamalar havada uçuştu.

Mersin ilinde yapılan bir araştırmada Kürt ve Türk toplumunun keskin bir ayrışma sürecine girdiği sonucu çıkınca Kürt sorunu tartışmaları yine hız kazandı. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge araştırmayı ve sonuçlarını tartıştı. Muhsin Kızılkaya ve Ümit Özdağ'ın sert bir polemik yaşadığı tartışmada karşılıklı suçlamalar yapıldı.

"ÖCALAN İDAM EDİLMEYİNCE TÜRK SORUNU TETİKLENDİ!"
Ümit Özdağ araştırmadaki sonuçları artık bir Türk sorunu olduğu şeklinde yorumladı. Türklerin bir mağduriyet duygusu yaşadığını savunan Özat, Abdullah Öcalan'ın idam edilmemesinin bu mağduriyet algısını tetikleyen önemli bir dönemeç olduğunu söyledi.

Muhsin Kızılkaya ise Özdağ'ın MHP'li kimliğini hatırlatarak, 'MHP iktidardaydı zamanında neden o dönem idam etmediniz de şimdi konuşuyorsunuz' diyerek 'birisinin idam edilmemesi üzerinden bir mağduriyet algısı mı olur? Bu nasıl bir mantık?' diye sordu. Kızılkaya'nın çıkışına çok sinirlenen Özdağ canlı yayında adeta kendini kaybetti. 'MHP tek başına iktidara gelirse görürsünüz o zaman asıyor mu asmıyor mu? diyen Özdağ, Kızılkaya 'Elbette o zaman hepimizi asarsınız' diye cevap verince tartışma iyice gerildi.

Kızılkaya'yı 'terbiyesiz' ve 'provaktör' olmakla suçlayan Özdağ, 'haddini bil' dedi. Kızılkaya'nın 'sen kim oluyorsun da bana haddimi bildiriyorsun' diyerek karşı çıkmasıyla süren tartışma karşılıklı atışmalara dönüştü. Özdağ'ın programı terk etmeye kalktığı tartışma stüdyoda gerilimi doruğa çıkarttı. Ahmet Hakan'ı çaresiz bırakan tartışma reklam arasına gidilerek kesildi.

iŞTE O ANLAR:


 

Etiketler :