Ülkücüler hapse diğerleri sokağa

Ülkücüler hapse diğerleri sokağa

3. Yargı Paketi'nde getirilen düzenleme doğrultusunda, anarşik olayların yaşandığı 12 Eylül öncesi Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 kişinin Bahçelievler’de öldürülmesi olayının sanıkları ülkücü Bünyamin Adanalı ile Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki cezanın infazın

Solcu katillerin yanı sına terör örgütleri PKK, KCK ve ETÖ tutukluları hakkında bile “salıverilmesi için” kampanyalar düzenleyen çevreler, 13 yıldır hapis yatan ülkücü Bünyamin Adanalı ile Ünal Osmanağaoğlu'nun serbest kalması karşısında ortalığı ayağa kaldırıyor.

8 askeri öldürüp 12 yıl yatıp çıkanlar “solcu” olunca “adalet yerini buldu” diyen bu çevreler, ülkücü Bünyamin Adanalı ile Ünal Osmanağaoğlu'nun serbest kalması karşısında ise siyasiler ve mahkeme üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor.

SELÇUK ÖZDAĞ DA HEDEF GÖSTERİLİYOR

Aynı çevreler, bu iki ülkücü ismin tahliyesine yol açan önergenin sahibi olan AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ'ı da hedef göstermekten geri durmuyor.

Özdağ ise, tepkilere şu cevabı veriyor:

“Bu adaletin tesis edilmesidir. Sol görüşlü vatandaşların 8 askeri öldürüp 12 yıl yattığı, 5 kişiyi öldürüp 12 yıl yattığı Türkiye'de bu insanların 14, 21, 24 ve 27 yıl yatmaları adil değildi. Adalet tecelli etti. Yoksa bütün öldürülmelere karşıyım. ‘Şunun katili', ‘Bunun katili' demek doğru değil.

Burada bir adaletsizlik sözkonusuydu. Eşit suça eşit ceza verilmesi icap ediyordu. O nedenle bir haksızlık giderildi. Ben görevimi yaptığımın inancı içerisindeyim. O 8 asker de, 7 TİP'li de ölmemeliydi, yaşamaları gerekiyordu. Ama bu kavgalar Türkiye'de 50 yılda yetişebilecek bir nesli yok etti. Türkiye yaralarını sarmak zorunda.


Yazılanların bir kısmını ideolojik körlük olarak nitelendiriyorum. Kör taassup olarak değerlendiriyorum. İdeolojiler üzerimize ve idraklerimize giydirilen deli gömlekleridir. Yazılanların bir kısmını hala AK Parti ile hesaplaşma olarak değerlendirildiğini gözlemliyorum.

Solun da, sağın da suçları vardı. Şimdi bütün suçlular cezaevlerinde cezalarını çekip çıkmışlardır. Bunlar da cezalarını çekip, çıktılar. Ünal Osman Ağaoğlu 14 yıldır, Bünyamin Adanalı 21 yıldır, Muhsin Kahya 24 yıldır cezaevindeydi. 21 yıl cezaevinde yatıp çıktı Cemal Erdinç ve Haluk Kırcı. Başka birileri 5 adam öldürüyor, 7 adam öldürüyor 12 yıl yatıp çıkıyorken ‘Bunlar 36 yıl yatacaklar' demek yanlış.

(Tahliye edilenlerle görüşme imkanınız oldu mu? sorusu üzerine): Ben aileleriyle görüşüyorum, kendileriyle görüşme imkanım olmadı. Aileler arayıp bana teşekkür ettiler. Ben de ‘Geçmiş olsun. İnşallah Türkiye bir daha 12 Eylül dönemlerini yaşamaz, Türkiye bir daha kardeş kavgasını görmez' dedim.”

(Düzenlemeden yurt içinde ve yurt dışında kaç kişi faydalanabilecek? sorusu üzerine): Yurt içinde 3 kişi faydalanıyor (Ünal Osman Ağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Muhsin Kahya). Yaklaşık 30-35 kişinin de yurt dışından gelecek diye tahmin ediyorum. Bunlar arasında örneğin benimle birlikte Manisa davasında yargılanan Uğur Coşkun var. Coşkun 11 yıl cezaevinde yattı. Şartlı tahliye ile 1991'de çıkmıştı. Sonra Mehmet Moğultay'ın kararı nedeniyle 20 yıldır kaçaktı. Türkiye'de olsaydı cezaevinde yatmış ve 21 yılını doldurmuş olacaktı.

Yurt dışından dönenlerden idamla yargılanıp geçmişte 12 yıl cezaevinde yatanlar, müebbetten yargılanıp da 10 yıl cezaevinde kalanlar Türkiye'ye dönmeleri halinde cezaevine girmeyecek. Ama bu süreler yatılmamışsa herkes 12 veya 10 yılı tamamlayacak.”

Habervaktim.com

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.