Ülkücüleri sokağa dökme planı

Ülkücüleri sokağa dökme planı

Erzincan soruşturmasında ülkücülerin sokağa dökülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Gizli tanık ifadeleri, Erzincan'da ülkücülerle Aleviler’i birbirine düşürmek ve Ergenekon soruşturmasına karşı ülkücülerin desteğini almak amacıyla nasıl bir planın uygulamaya konduğunu ortaya çıkardı...

Erzincan soruşturmasında ülkücülerin sokağa dökülmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Gizli tanıklar 'Can' ve 'Ethem', korkunç planı ayrıntılarıyla anlattı. Gizli tanık Can, Aleviler’le ülkücülerin çatıştırılmak ve Erzincan'da gerginlik oluşturulmak istendiğini şu sözlerle ifade etti:

"2008 yılı Ramazan ayında Aleviler bir arkadaşımızın yolunu keserek saldırdı. Onu kurtardım, sopa da yedim. Bu olaydan sonra şikayet için karakola gittik. Murat Astsubay arkadaşıma 'Neden siz de onlara saldırmadınız? Ülkücüleri neden toplamadınız, sizin ülkücüler size niçin sahip çıkmıyor' gibi tahrik edici sözler söyledi. Biz Aleviler’- den dayak yediğimizi Yaylabaşı’na söyleseydik ortalık karışırdı. Ancak biz işi sükûnetle halletmek istedik. Ortalıkta dolaştılar.” Gizli tanık Ethem ise korkunç planı şöyle anlattı:

"Ben ülkücü bir insanım. 2009 yılı Ekim ayı içerisinde Yaylabaşı’ndaki TOKİ inşaatında çalıştım. Öğle yemeği sırasında Murat Astsubay üniformalı olarak yanıma geldi. 'Ya sen ülkücüsün. Erzincan'da ülkücüler niye sokakta değil? Sokakları biraz hareketlendirelim' dedi. Benzer bir olayda hiç arkamda durmadığını ifade ederek 'Şimdi ben niye bu işi yapayım' dedim."

MADDİ MANEVİ DESTEK

Gizli tanık, Murat Astsubay'ın şu ifadeleri kullandığını aktardı: "Bu yapmanı istediğim toplumsal bir olay, şu anda böyle bir olaya ihtiyacımız var. Ergenekon'dan tutuklulara, ülkücülerin yardım etmesi lazım. Ülkücüleri sokağa çıkar, maddi manevi sana destek oluruz. Sokaklar biraz hareketlensin." Bu çirkin teklifi kabul etmediğini söyleyen Ethem, durumu partideki yöneticilere de anlattığını dile getirdi. Ethem, "Murat Astsubay, bana gelip ülkücüleri sokağa döktürmek isterken diğer taraftan başka grupları sokağa dökme gayreti içerisindeydi. Erzincan'ı karıştırmayı amaçlıyordu" diye konuştu.

Gizli tanık Ethem'in TİT ile ilgili şu sözleri dikkat çekti: "Ardıçlı Göleti'nin oradaki çeşmede sol örgütlerin sloganları yazılı idi. Bunu gören Ö bana dönerek 'Biz de şu Türk İntikam Tugayları'nı (TİT) kurup faaliyete geçirsek biz de buraya TİT yazardık' demişti. Bu görüşmeden sonra TİT'in kurulması ile ilgili bazı faaliyetler oldu. Ö'nün böyle bir teklifi Murat Astsubay'ın isteği üzerine yaptığını düşünüyorum."

İYİ POLİS ROLÜNDEYDİ

Gizli tanık Ethem, Murat Astsubay ile bir anısını da şöyle aktardı: "Dağdaki intikal sırasında benim cep telefonum çaldı. Melodisi 'Türkiyem' şarkısına ayarlıydı. Murat Astsubay o sırada Nedim Binbaşı ile telefonda konuşurken benim ülkücü olduğumu anlattı.

Murat Astsubay bu olaydan daha önceki zamanlarda da ülkücülerin sokağa çıkması gerektiğini laf aralarında söylüyordu ancak bu defa çok açık olarak bunun yapılmasını benden istedi. Ben kabul etmeyince kendi akıllarına göre beni köşeye sıkıştırmak için olur olmaz yerlerde bana ceza yazdırdılar, bir taraftan da Murat Astsubay beni telefonla arayarak sanki kendisi iyi polis rolündeymiş gibi benim ceza meselelerim olduğunu bunu konuşup halletmek istediğini söylüyordu."

OYUNA GELMEDİLER


Erzincan'da yaşanan gerginliğin arka planında toplumsal kesimlerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı ancak üzerinde plan yapılan ülkücülerin sağduyulu yaklaşarak çatışmalardan uzak durduğu tespit edildi.

Etiketler :