Ulusalcı 'Laik' Müftü Konuştu

Ulusalcı 'Laik' Müftü Konuştu

Türkan Saylan'ın vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldıran emekli Müftü İlhan Özkes, ilginç yorumlarda bulundu...

Deniz Baykal'ın yerine genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi listesine emekli Beyoğlu Müfütüsü İhsan Özkes'i de aldı.

 

İhsan Özkes, yeni görevini değerlendirdi.

 

Özkes, şunları söyledi:

 

“Ben 2002'den beri parti yönetimi ile tanışıyorum. Eski genel başkanımız Deniz Baykal'a bu vesileyle saygılar sunuyorum. Tüm partililerle tanışıyoruz. Bu arada Sayın Kemal Kılıçdarolu ile de tanışıklığımız vardı. Kılıçdaroğlu aday olunca hızlı bir sürece girildi. Kendileri değil ama dolaylı yoldan görüşme talebi olduğunu anladım. Kendisiyle görüştüm. Benimle çalışmak istediklerini söyledi. Ben de ‘memnuniyetle' dedim.

 

 

Malumunuz bu ülkeyi 27 yıl kadar yönetti. Türkiye'nin kurucu partisidir. O 27 yıllık süreçte hacısı da hocası da müftüsü de CHP'liydi; bütün dindarlar CHP'liydi. Daha sonra olanlar oldu, din siyasallaştırıldı. Din sömürüsü ciddi boyutlara ulaştı. CHP dinin sömürüsüne karşı bir tavır koydu. Din sömürücüleri, CHP'nin kendilerine karşı gibi değil de dine karşı gösterme gayretine girdi ve maalesef başarılı da oldu.”

 

Türkiye, İhsan Özkes'i Türkan Saylan'ın cenazesiyle tanımıştı. İlk kez bir müftünün konuşması kalabalığın alkışları ile sık sık kesilmişti.

 

Özkes, 1992-1999 yılları arasında 7 yıl üsküdar ve beyoglu'nda müftülük yapmıştı.

 

NTV

 

Etiketler :