Uluslararası Aliya Düşünce Derneği'nin faaliyetleri ve misyonu!

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği'nin faaliyetleri ve misyonu!

Uluslararası Aliya Düşünce Derneği stratejik planlamalar neticesinde düşünce anlamında yapmış olduğu birçok faaliyeti etkinliği bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Merkezi Bursa/ İnegöl'de bulunan derneğin çalışmaları, kadim Bosna Hersek devleti ile kardeşlik ilişkilerine katma değer olmanın yanında Bosna'nın ilk Cumhurbaşkanı ülkenin bağımsızlığı için mücadele etmiş bilge şahsiyet Aliya izetbegović'in genç kuşaklar tarafından anlaşılması için çalışmakta. Dernek ise liselerden başlayarak üniversitelerde Aliya toplulukları kurarak kitap okuma etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetlerde rol almakta.

Vakıf çalışmaları kapsamında Bosna Hersek'te yeni kurulan Aliya İzzetbegoviç vakfını ziyaret ederek yeni dönem yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Vakfın yapmayı planladığı projeleri dinledi. Uluslararası Aliya izetbegović düşünce ve mücadelesini içeren sempozyum ve panel çalışmalarının Türkiye'de, Bursa'da ve üniversitelerde yapılması ile ilgili Bosnalı akademisyenleri ziyaret ederek temaslarda bulundu.

whatsapp-image-2022-06-22-at-14-31-21.jpeg
Misyonu "Analitik düşünceyi önemseyen sevdiğimiz ve ait olduğumuz İslam düşüncesinin insana yüklediği görev ve sorumluluklarını okuyan düşünen anlayan yorumlayan hayatına aktaran Öncü bir kuşağın yetişmesine katkı sağlamak" olan dernek çalışmalarını sürdürmeye devam edeceği mesajını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.