Uluslararası Buğday Nematodları Çalıştayı

Uluslararası Buğday Nematodları Çalıştayı

Çalıştaya ABD, İngiltere, Belçika, Almanya, İsviçre, Rusya, Çin, Mısır, Fas, Suudi Arabistan, Irak, Suriye, İran, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 100’ün üzerinde araştırmacı katılacaktır

8. Uluslararası Buğday Nematodları Çalıştayı Bolu’da Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT), Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin iş birliğinde 8. Uluslararası Buğday Nematodları Çalıştayı 26-29 Eylül tarihleri arasında Bolu Abant Palace Hotel’de düzenlenecektir.

Çalıştaya ABD, İngiltere, Belçika, Almanya, İsviçre, Rusya, Çin, Mısır, Fas, Suudi Arabistan, Irak, Suriye, İran, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 100’ün üzerinde araştırmacı katılacaktır.

Ülkemizden de farklı üniversiteler, araştırma kuruluşları ve özel sektörden katılım sağlanacaktır.

Çalıştayda; buğday nematodlarının küresel dağılımı, popülasyon dinamiklerini etkileyen abiyotik stres faktörleri, nematodların teşhisi ve filogenetiği, bitki nematod etkileşimleri, konukçu direnci, nematod genomu ve parazitlik genler ve nematod mücadele stratejilerinde yeni yaklaşımlar konusunda 50 sözlü sunum ve 18 poster sunumu yapılacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.