Ulusoy "HİDDİNK'İ TASVİP ETMEDİM"

Ulusoy "HİDDİNK'İ TASVİP ETMEDİM"

Futbol Federasyonu Eski Başkanlarından Haluk Ulusoy, Türk futbolunun son yıllarda büyük bir çöküş süreci içinde olduğunu söyledi.

Haluk Ulusoy: Hiddink başarısız, Türk futbolu çöküş içinde

Ulusoy Şirketleri'nin Vieson marka otobüslerinin grup bünyesine katıldığı tanıtım toplantısında Ulusoy, Cihan Muhabiri'ne gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HİDDİNK'İ TASVİP ETMEDİM

A Milli Takım'ın başına getirilen Guus Hiddink'i hiçbir zaman tasvip etmediğini vurgulayan Ulusoy, Hollandalı teknik adamın başarısız olduğunu belirterek, "Zaten Hiddink'in alınmasını hiçbir zaman tasvip etmedim. Keşke A Milli Takım'ın başında bir Türk hoca olsaydı. Fatih Terim ile yola devam edilmesini istiyordum. Ama Hiddink'i aldılar ben onun başarılı olacağına inanmıyorum.

HERKES TÜRKİYE'DEN UMUTSUZ

Zaten bugüne kadar da başarılı olamadı. Milli Takım şu anda iyi gitmiyor. Bunu ben söylemiyorum herkes bunu söylüyor. Şu anda herkes Türkiye'den umutsuz. Milli Takım'ı destekleyenler maalesef üzüntü içindeler." diye konuştu.

A Milli Takım'ın 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Almanya ve Azerbaycan mağlubiyetlerinin ardından Türkiye'nin gruptan çıkıp çıkmayacağının sorulması üzerine, "Gruptan çıkma şansımız bana göre yüzde 50. ama yine de Avusturya bize göre avantajlı gibi gözüküyor. Milli takımdan bir memnuniyet gözükmüyor işler kötü gidiyor. Ligimizde oynanan maçlardan kimse memnun değil. Hakemlerin performansları ortada. Türkiye'de futbol kötüye gidiyor." diye cevap verdi.

TÜRK FUTBOLUNDA BİR ÇÖKÜŞ VAR

Haluk Ulusoy, iki defa Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, Türk futbolunda bir çöküşün yaşandığını ifade etti. Ulusoy, "Ben Türkiye'yi 251 FIFA ülkesi arasında dünya sıralamasında 5. olarak bıraktım. Daha sonra geriye geldiğimde Türkiye 37. sıraya düşmüştü. Tekrar göreve geldim. 13. sıraya kadar yükseltik. Şu anda ise 29. sıraya düştü. Bizim dönemimizde kulüplerin durumu çok iyiydi. Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan, UEFA Kupası'nı, Süper Kupa'yı ülkemize getiren takımlar vardı. Bugün ise durum ortada. Gelinen noktada futbolda bir çöküş var.'' dedi.

"TFF Yönetimi Olağanüstü Genel Kurulu'a mı gitmeli" sorusuna ise Ulusoy, "Buna genel kurul üyeleri karar verir" diye cevap verdi.


 

Etiketler :