Ümraniye'de kaçak katlar yıkıldı

Ümraniye'de kaçak katlar yıkıldı

Ümraniyeliler bu sabah dozer sesleri ile uyandı. Seçim öncesi uyarılara rağmen yapılan kaçak binaların yıkımına devam edildi. Direnenler, bayılanlar vardı ama dozerler hedefinden sapmadı...

Kaçak katların ve binaların yıkımı sırasında bina sahipleri ile polis arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşlar yıkımı gerçekleştiren iş makinalarına ve operatörlere saldırdı. Polis bu kişileri gözaltına aldı.

Sabahın erken saatlerinde 500 çevik kuvvet polisi eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi'ne girdi. Polis, önceden hazırlanan haritaların yardımıyla yıkılması gereken kat ve binaların çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Alınan önlemlerin ardından yıkıma başlandı. İş makinalarının yıkımı gerçekleştirmeye başlamasıyla vatandaşların tepkileri de arttı.

Yüksek miktarda paralar harcayarak yaptırdıkları katların ve binaların yıkılmasını önlemeye çalışan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı.

Bazı kadınların baygınlık geçirdiği görüldü. Polis, yıkımı gerçekleştiren iş makinaları ve operatörlere saldırmaya çalışan kişileri gözaltına aldı. Yaklaşık 50 adrese yapılması planlanan yıkımla ilgili çalışmalar sürüyor.

Etiketler :