Umre Ödüllü Yarışma

Umre Ödüllü Yarışma

EHAD, düzenleyeceği bir yarışmayla Kur’anı Kerimi ezberlemek için yaş ve zaman sınırlamasının olmadığını gösteriyor.

Evrensel Hafızlar Derneği’nden bir ilk. EHAD, düzenleyeceği bir yarışmayla Kur’anı Kerimi ezberlemek için yaş ve zaman sınırlamasının olmadığını gösteriyor. Kur’anın daha iyi okunması ve hıfz edilmesi için kurulan Evrensel Hafızlar Derneği anlamlı bir yarışmaya imza atıyor. EHAD, Kur’anın peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) indirilişinin 1400. yılı münasebetiyle, en kısa sürede, en küçük ve en ileri yaşta hafızlık yapanları ödüllendiriyor.
 
Umre Ödüllü yarışma
EHAD yapacağı yarışmanın sonucunda, kategori birincilerine umre hediyesi, dereceye giren katılımcılara ise çeşitli hediyeler verecek. Ödüller, EHAD tarafından ilan edilen ve Recep ayının ilk gününe tekabül eden 13 Haziran Dünya Hafızlar Günü’nde verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler online olarak derneğin web adresinden veya 0544 358 15 81 ile 0546 775 29 10 numaralı telefonlarından başvurabilecekler.Yarışmanın son müracaat tarihi 31 Mayıs olarak açıklandı.Yarışmaya katılmak isteyenler ayrıntılı bilgiyi www.ehad.org.tr adresinden öğrenebilirler.
 
Sağlam: “Hafızlara asıl ödülü Rabbimiz verecek”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan EHAD Genel Başkanı Abdulkadir Sağlam, 2010 yılının Kuran yılı ilan edilmesi dolayısıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Amacımız hem hafızlık müessessini yaygınlaştırmak hem de bu uğurda fedarkarlık gösteren kardeşlerimizi ödüllendirmektir. Ama bu kardeşlerimize asıl mükafatı Cenab-ı Hak Ahirette verecektir.” şeklinde konuştu. EHAD olarak, insanların en hayırlısı Kur'anı öğrenen ve öğretendir hadisi şerifi mucibince kutsal kitabımız Kur'anı Kerimi öğrenmeye ve öğretmeye çalıştıklarını belirten Sağlam, “Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, ilk vahyin nüzulünden itibaren, ayet ayet, sure sure, satırlara yazılmıştır. Buna eş zamanlı olarak da, satırlardan sudurlara (gönüllere) aktarılmıştır. Satırlara kazınanlara Mushaf; sudurlara kazıyanlara ise huffaz denilmiştir. Hafızlar her asırda bu emaneti en iyi şekilde muhafaza ederek günümüze kadar taşımışlardır. Bu asrımızın "Hamele-i Kur'an 'ları olan hafız kardeşlerimize ne yapılsa azdır. Bizler EHAD olarak, bu amaç ve gaye ile yola çıktık. Kuruluşumuzdan bu güne birçok hizmetlere imza attık. Aşkımızı, şevkimizi hiç kaybetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz.  2010 Kur'an Yılı olması hasebiyle, Kur'an-ın en yakından tanıdığı hafızlarımızı ödüllendirmek gayesiyle bu yarışmayı tertip ettik. Bütün kardeşlerimizi bu çalışmamıza destek olamaya çağırıyoruz. Gayret bizden, yardım Allah'tandır.” şeklinde konuştu.

Etiketler :