Umreye yoğun ilgi

Umreye yoğun ilgi

Diyanet İşleri Başkanlığı`nın rakamlarına göre bir ay içinde umreye gitmek için 136 bin başvuru yapıldı.

Müslümanlar Kutsal topraklara olan hasretini umre ile gideriyor. Bundan dolayı umreye olan ilgi her yıl artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın rakamlarına göre bir ay içinde umreye gitmek için 136 bin başvuru yapıldı. Bu yoğun ilgi karşısında Diyanet İşleri Başkanlığı ile seyahat acenteleri talebe cevap vermek için seferber olmuş durumda.

Hac ve Umre organizasyonlarını yapan acentelerin başında gelen Ankara Gezi Merkezi (AGM) Genel Müdürü Ercan Durmuş, umre için bu yıl yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirtti. Bu yoğun ilginin nedenini hacdaki kontenjan yetersizliğine bağlayan Durmuş, "Müslümanlar Kutsal topraklara olan özlemini umre ile gideriyor" dedi. Karayolunun yasak olmasına rağmen bu şekilde umreye gidenlerin de bulunduğunu anlatan Durmuş, "Bunları da hesapladığımızda umreye giden vatandaşımızın sayısı daha da yükseliyor" diye konuştu.

Ancak bu konuda uyarılarda bulunan Durmuş, karayolu ile gidenlerin ciddi sorunlarla karşılaştıklarına dikkat çekti. İllegal yollarla bazı firmaların karayolu ile umre seferleri yaptığını ve daha ucuza götürülüyormuş şeklinde bir imaj oluşturulduğunu vurgulayan Durmuş, bu algılamanın yanlışlığına işaret etti. Bu şekilde umreye gitmek isteyenlerin gümrüklerden geri dönmek zorunda kaldığının altını çizen Durmuş, bundan dolayı umreye gitmek isteyenlerin acente olmayan firmalara itibar etmemelerini istedi. Hac ve umrenin karayolu ile yapılabilmesi konusunun Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu`nun gündeminde bulunduğunu da anımsatan Durmuş, buradan olumlu bir kararın çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Etiketler :