Umut Kafilesi Gazze'de

Umut Kafilesi Gazze'de

Başbakan İsmail Heniyye: “Umut Kafilesi Gazze’deki Direnişe Güç Kattı”

Dün gece Rafah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye giriş yapan Umut Kafilesi aktivistlerini kabul eden Başbakan İsmail Heniyye, Filistin Hükümeti ve Filistin halkı adına Gazze halkına destek vermek ve kuşatmayı kırmak için tüm zorluklara rağmen Gazze’ye gelen kafileye teşekkür ettiklerini söyledi.  

Başbakan Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: “Kafileyi sadece insani yardım kafilesi olarak görmüyoruz. Kafilenin çabasını 63 yıldır büyük sıkıntılar çeken Filistin halkını ve başkenti Kudüs olan devlet talebini de destekleyen bir girişim olarak görüyoruz. Filistin halkı kafileyi ve kafileye katılan herkesi tek tek takdir ediyor ve katkısı olan herkese teşekkür ediyor.”

Diğer kafileler gibi Umut Kafilesi'nin de Filistin halkına çok şeyler kazandırdığına dikkat çeken Başbakan Heniyye, kafilenin işgale ve kuşatmaya karşı Filistin halkının direnişini güçlendirdiğini ve kuşatmayı kırma noktasında ileri bir adım attığını ifade etti.

Gazze'ye gelen kafilelerin, kuşatmayı hafiflettiğini öne sürerek dünyayı kandırmaya çalışan işgalcilerin yalanını ortaya çıkardığını belirten Heniyye, gelen kafilelerin kuşatmanın hâlâ devam ettiğini ve Gazze Şeridi'nin Siyonistlerin kuşatması altında inlemeye devam ettiğini bir kez daha herkese gösterdiğini söyledi.

Etiketler :