Umut'un cesedi bulundu

Umut'un cesedi bulundu

Uşak'ın Eşme ilçesinde, 23 Mart sabahı kaybolan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi 10 yaşındaki Umut Balık'ın cesedi bulundu.

Alınan bilgiye göre okul bahçesinin arka tarafında okul ve pansiyon binasına yaklaşık 100 metre mesafedeki foseptik çukurunun suyunu boşaltan belediye ekipleri ve polis, çukurun içindeki mil tabakasında Umut Balık'ın cesedini buldu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ VE BASIN MENSUPLARINA TEPKİ
Uşak'ın Eşme ilçesinde, 23 Marttan bu yana aranan Umut Balık'ın cesedinin foseptik çukurunda bulunması üzerine okul çevresinde toplanan bir grup, güvenlik güçleri ve basın mensuplarına tepki gösterdi.

Umut Balık'ın 9 gündür sürdürülen arama çalışmalarının ardından okul yakınlarındaki foseptik çukurunda cesedinin bulunması sonrası yaklaşık 150 kişilik bir grup, polisin kordon altına aldığı okulun önünde toplandı.

Grup polise ve olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Okulu taşlamak isteyen bir kadın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Savcı ve Uşak Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri inceleme yapıyor.

Olayı haber aldıktan sonra okulun önüne gelen anne Hanım Balık, fenalık geçirerek olay yerindeki ambulansta tedavi altına alındı.

-POLİSİN FOSEPTİK ÇUKURU ŞÜPHESİ-
Umut Balık'ın bulunduğu foseptik çukurunda daha önce de inceleme yapan ancak bir bulguya rastlayamayan polisin, çukurun iş makineleri yardımıyla incelenmesini istemesiyle bugün belediyeye ait makinelerle arama başlatılmıştı.

Okula 100 metre mesafedeki çukurun üç odalı bir yapıya sahip olduğu, bu nedenle daha önce cesede ulaşılamadığı ifade ediliyor. İş makinesinin gündüz saatlerinden bu yana sürdürdüğü çalışma sonucu çukur içindeki yaklaşık yarım metrelik mil tabakasının içinde Umut Bulut'un cesedine rastlandığı kaydedildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-
Kaybolan öğrencinin yakınlarının iddialarına göre, Eşme Yatılı İlköğretim Okulu (YİBO) üçüncü sınıf öğrencisi Umut Balık, annesi Hanım Balık (29) tarafından 22 Mart Pazartesi günü saat 08.30'da okula bırakılmış, akşam saatlerinde okul bahçesinde top oynadığı bir arkadaşıyla tartışmış. Tartışma sonrası görevli öğretmenler tarafından dövüldüğü iddia edilen Umut Balık'ın yapılan yoklamada ortadan kaybolduğu belirlenmişti.

9 gündür emniyet güçlerinin yanı sıra bölge halkı, belediye ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından aranan Umut Balık için Uşak Valiliği'nde kriz merkezi oluşturulmuştu.

Etiketler :