Üniversite kampüslerine göz dikti!

Üniversite kampüslerine göz dikti!

Üniversite öğrencilerinin hem ilgi alanlarına hem de bütçelerine uygun yeni bir gazete yayına başladı: Hürriyet Kampüs

Üniversite öğrencilerinin hem ilgi alanlarına hem de bütçelerine uygun yeni bir gazete yayına başladı: Hürriyet Kampüs

1 Mart'tan itibaren, hafta içi beş gün yayımlanan gazete, tabloid boyutlarda ve 16 sayfa. Tamamı renkli hazırlanan Hürriyet Kampüs'te üniversite öğrencilerinin ilgi alanına giren konuların ana başlıkları gündem, dünya, iç politika, magazin, teknoloji, spor, kariyer ve eğitim, mizah ve ekonomi.

Hürriyet Pazarlama Grup Başkam Ayçin Bayraktaroğlu Hürriyet Kampüs'ün günde 60 bin adet basıldığını ve 12 ildeki, 18 üniversite yerleşkesinde dağıtıldığını söylüyor: "Yaptırdığımız araştırmalarda gördük ki üniversiteli gençlere yönelik basılı gazete anlamında çok büyük bir boşluk var, öğrencilere kendi hayatlarına dair içerik ve aynı zamanda da güncel, doğru ve güvenilir haber sağlayan bir basık gazete mevcut değil. Bu fikirden hareketle sadece kampuslerde satılacak bir gazete çıkarmaya karar verdik. İçeriği teknoloji, spor, kariyer, eğitim, mizah, gündem, dünya, magazin gibi konulardan oluştu. Ekonomi de var tabu. Ancak onların istediği gibi dozu biraz daha azaltılmış 'ekonomi' yapılıyor."
 
Herkese açık gazete
Ayrıca www.hurriyetkampus.com üzerinden sağlanacak üyelik sistemi ile öğrencilerin gazeteye yazı yazmaları isteniyor. Gazetede onlardan gelecek yazı ve haberler ve fotoğraflar da yayınlanacak. Hürriyet Kampüs böylece "kampüs gazetecileri" olgusu ile tüm dünyada gelişen halk gazeteciliği kavramını da hayata geçirmiş olacak.
 
16 sayfadan oluşan Hürriyet Kampüs, öğrenci bütçesini de dikkate alarak 25 kuruşa satılıyor.

Etiketler :