Üniversitelileri isyan ettiren CHP afişi

Üniversitelileri isyan ettiren CHP afişi

Belediyelerin öğrencilere verdiği bursu yasaklatan CHP, bir taraftan da dağıttığı bursları seçip propagandası yapıyor. Çelişkilerin partisi haline gelen CHP'nin son örneği bakın nerede oldu.

CHP gaf üzerine gaf yapmaya devam ediyor. Önce çarşaf açılımı ile başladıkları yerel seçimlerde ilk olarak “çarşaf”ta  bekleneni veremediklerini Bağcılar’da  yaşanan “çarşaf giyen bir partilinin” linç girişimi ile gösterdi. CHP’nin bu seçimde vaat ettikleri ile yaptıkları arasında sürekli bir çelişki yaşandığı gözlendi.

Yaptıkları ile söylemi arasında tezat yaşaması konusunda kamuoyuna bol malzeme veren CHP, de son olarak Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ederek belediyelerin öğrencilere doğrudan burs vermesini sağlayan 5102 sayılı yasanın ilgili maddesine iptal ettirdi. Ardından da belediyelerin öğrencilere doğrudan kredi ya da burs vermesi Anayasa Mahkemesi kararı ile artık tamamen sonlandırılmış oldu.

Yüksek Mahkeme,CHP’nin müracaatı üzerine 5102 sayılı kanunun 2. maddesinin 2. fıkrasının, belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine burs ve kredi vermelerini yasaklayan ancak bildirimde bulunacakları Yurt-Kur vasıtasıyla ödeme yapabileceklerine yönelik hükmün, "belediyeler hariç" ibaresini iptal etti.

CHP’Lİ BELEDİYENİN İPTAL ETTİRDİĞİ BURS ÜZERİNDEN SEÇİM PROPAGANDASI

CHP Genel Merkezinin müracaatı ile sonlandırılan ve yasal olarak belediyeler tarafından artık verilemeyecek olan burs ve krediler ile ilgili olarak yılların CHP’li Çorlu Belediyesi şehrin en işlek yerine asılan bir afişle seçimde oy toplamaya çalışıyor.

Çorlu Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite ve lise öğrencilerine belli miktarda burs verildi. Burs kazanan öğrenciler ilk 4 aylık burslarını toplu olarak aldı.

Burs için öğrenciler Çorlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne yapılan müracaatlar sonucunda burs almaya hak kazanan öğrencilerin tespit edilmesi için çalışmalar yapıldı.

2009 yılında 600 üniversite ve 300 lise öğrencisine verilecek olan burslar için toplam 2 bin 110 kişinin başvuruda bulunduğu ve burs kazananlar bu haklarını aldı. Üstelik bu uygulama resmi internet sitesi üzerinden de duyuruldu.

Burs için bu yıl müracaat eden 2 bin 110 kişinin bin 335`ini üniversite ve 775 `ini de lise öğrencilerinin oluşturduğunu kaydeden yetkililer bin 440 kişinin Çorlu Belediyesine burs için ilk kez müracaat ettiğini, 670 kişinin ise daha evvel burs alan kişiler olduğunu belirtildi.

Çorlu Belediyesi tarafından her yıl verilen burslar bu yıl üniversite öğrencilerine aylık 60 YTL, lise öğrencilerine de aylık 40 YTL olarak veriliyor.

Etiketler :