Ünlü ilahiyatçı Antikapitalist Müslümanlar'a saydırdı!

Ünlü ilahiyatçı Antikapitalist Müslümanlar'a saydırdı!

Ünlü ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, 1 Mayıs'ta yeniden alanlarda boy gösteren Antikapitalist Müslümanlar için canlı yayında sert eleştirilerde bulundu...

A Haber’de yayınlanan Kadraj programına katılan ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, 1 Mayıs’ta yasal olmayan yürüşlere katılan, kendilerini Antikapitalist Müslüman olarak adlandırılan grup hakkında konuştu. Demircan, grubun 1 Mayıs’ta iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için kıldıkları gıyabi namazı yersiz bulurken, “inançlarıyla değil bazı etkili güçlerce yönlendiriliyor”yorumunu yaptı ve “onlara Allah’tan hidayet diliyorum” dedi.

1 MAYIS’TA KILDIKLARI GIYABİ NAMAZI ANLAYAMADIM

Antikapitalist ismini bu kardeşlerimiz özgür iradeleri ile aldılarsa, yanlış yaptılar çünkü kapitalin zalimi de olur adili de olur. dolayısıyla kapital sahiplerinden bazıları için ihtiramla ayağa kalkabiliriz bazılarına karşı da şedit bir tavırla karşı çıkabiliriz. Anlamakta güçlük çektiğim bir konu var. Bugün kendilerini böyle niteleyen kardeşlerimiz gıyabi cenaze namazı kılmışlar ölen işçilerimiz için. Türkiye'de din karşıtı olanların bile cenaze namazı kılıyor. İster Nişantaşı'ndan ister Fatih'ten, toplumun İslam karşıtı olarak bildiği insanlar dahi musallaya getiriliyor ve kendi yandaşları cenaze namazına katılmamalarına rağmen onların cenaze namazı kılınıyor. Türkiye'de ölen bütün insanların cenaze namazı kılındığı gibi işçi kardeşlerimizden ölenlerin de cenaze namazı kılınıyor, iş kazası nedeniyle de hayatını kaybedenlerin de cenaze namazı kılınıyor. Türkiye'de gıyabi cenaze namazı kılmanın altyapısı yok.

MÜSLÜMAN MUHALEFET ETMEK İÇİN MUHALEFET ETMEZ

Anlamadığım bir konu var. Bu kardeşlerimizin fikir babası olan zat da bir ilahiyatçı, bir gün bana dedi ki bir televizyon programı ardından. Hocam İslam alimi olmanın gereği iktidara muhalefet etmektir. Dedim ki, Muhalefet bizim görevimizdir ama haksızlıklara adaletsizliklere zulümlere karşıdır. Muhalefet etmek için karşı çıkmak için karşı çıkmak şeklinde Müslüman'ın görevi olmaz. dikkatimi çeken bir nokta da var.

İNANÇLARINCA DEĞİL ETKİLİ GÜÇLERCE YÖNLENDİRİLİYORLAR

Evet, Antikapitalistsiniz, peki bu kardeşlerimizin hiç duydunuz mu faize karşı olduğunu, karaborsacılığa karşı olduğunu, hileli üretime karşı olduğunu, emeği sömürenlere karşı tavır belirlediklerini. Pek çok holding emeği sömürünün örneğini teşkil ediyor. Bu kardeşlerimiz bir gün medyamızda kadın vücudunun sömürülmesine karşı bir tepki koydu mu nasıl bir kapitalist karşıtlığıdır bu. Demek ki sizin inançlarınız yönlendirmiyor, birtakım etkili güçler sizin kafalarınızı etkiliyor başka bir yol ve yöntemle sizi yönlendiriyor Allah'tan hidayet dileyelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.