Ünlü isimler Öğretmen oldu

Ünlü isimler Öğretmen oldu

Öğrenciler manevi değerler, disiplin, sorumluluk ve doğruluk gibi konuları Hülya Koçyiğit, Nuray Hafiftaş, İskender Ulus, Melda Bekcan, Müjgan Gönül gibi ünlü isimlerden dinliyor

Öğrenciler manevi değerler, disiplin, sorumluluk ve doğruluk gibi konuları Hülya Koçyiğit, Nuray Hafiftaş, İskender Ulus, Melda Bekcan, Müjgan Gönül gibi ünlü isimlerden dinliyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği program kapsamında her ay bir konu belirleniyor, sanatçılar da bu konuyla alakalı deneyimlerini paylaşıyor. Gençlere tecrübelerini aktaran sanatçılar, yıllar sonra okul koridorlarında olmaktan, öğrenciler ise ünlü simaları okullarında görmekten mutlu.

Sanatçılar, bu ayın konusu olan 'Disiplin ve Sorumluluk' dersini kendi yaşam hikâyeleri ile anlatıyor. Dersin ilk öğretmenlerinden sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, ilkokul öğretmenini örnek aldığını söyleyerek, gençlere mesleki başarısını aktarıyor. Müzik sektörünün önde gelen isimlerinden Ulus Müzik'in Genel Müdürü İskender Ulus ise kariyerini oluştururken ne gibi zorluklarla karşılaştığını ve başarıyı nasıl yakaladığına değiniyor. Köylü bir ailenin çocuğu olarak maddi sıkıntılardan dolayı okumanın zor olduğunu vurgulayan Ulus, insanı başarılı kılan şeylerin en başında toplumsal değerlerin olduğuna dikkat çekiyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, ahlak, merhamet, şefkat gibi unutulan evrensel değerleri öğrencilerin rol model aldıkları kişilerden dinlemelerinin faydalı olacağı görüşünde. Boğaziçi Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Akbaba da, öğretmenlerin anlattığı konuları öğrencilerin bire bir yaşayan ünlü isimlerden dinlemesinin daha etkili olduğunu düşünüyor. Öğrenciler de ünlü simalardan ders dinlemekten büyük keyif alıyor. 10. sınıf öğrencisi Buse Yiğit, toplumun önde gelen isimlerinin kendi yaşam hikâyelerini paylaşmalarını anlamlı buluyor. "Anne ve babalarımız, sanatçıların başarılarını anlatıyorlardı. Ama onların ağzından hayat tecrübelerini duymak bizim için daha faydalı." diyor.

KÜBRA ENGİN

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.